Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες μόνο στο 3SIXTY restaurant

Υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες μόνο στο 3SIXTY restaurant

Κάτι νέο συμβαίνει στην γαστρονομική σκηνή της χώρας με την άνοδο των γκουρμέ κρεάτων, όπου κάποιοι επιχειρηματίες επιμένουν να πορεύονται σα μοναχικοί καβαλάρηδες κόντρα στην αντίξοη οικονομική πραγματικότητα πιστοί στο όραμα τους να κάνουν τους πελάτες τους ευτυχισμένους.

Γιατί είναι πραγματικά ευχής έργο να μπορεί κανείς να γευτεί τα καλυτέρα κρέατα από όλον τον κόσμο, όπως αυτά που εισάγει το περίφημο κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη, σε μια υπέροχη πόλη όπως το Ναύπλιο, στο εξαίσιο νεοκλασικό κτίριο του 3SIXTY Grill Dining. Σε τι διαφέρουν όμως τα κρέατα αυτά σε σχέση με αυτά που βρίσκει κανείς σε ένα κοινό εστιατόριο? Το πρώτο και σπουδαιότερο: είναι πιο υγιεινά. Το ζώο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με το κοπαδι, στα λιβάδια δίπλα στη θηλάζουσα μητέρα του, απολαμβάνοντας τον ήλιο, το γρασίδι και το πολύτιμο μητρικό γάλα.

Μεγαλώνοντας η διατροφή του συμπληρώνεται με θρεπτικά δημητριακά, κριθάρι, βρώμη, ρύζι και καλαμπόκι, διαδικασία που δίνει στο κρέας το περίφημο marbling, το μαρμάρισμα του κρέατος, τη διάχυση δηλαδή μέσα στη μυϊκή μάζα πλούσιων σε ω3 μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία καθώς λιώνουν στο ψήσιμο απελευθερώνουν τα μοναδικά εκείνα αρώματα που είναι υπεύθυνα για το ολοένα αυξανόμενο φανατικό κοινό που έχουν αποκτήσει αυτά τα κρέατα παγκοσμίως.

Το ζώο τρέφεται αποκλειστικά με τροφές φυτικής προέλευσης, και μεγαλώνει αργά με φυσιολογικό ρυθμό χωρίς καθημερινή χορήγηση ορμονών ταχείας πάχυνσης και χωρίς προληπτικά αντιβιοτικά σε κάθε γεύμα όπως δυστυχώς συμβαίνει στην πλειοψηφία των εγκαταστάσεων εντατικής εκτροφής. Με άλλα λόγια με το να εξασφαλίζουμε στο ζώο μια χαρούμενη, χωρίς άγχος ζωή και μια όσο το δυνατότερο φυσικότερη εκτροφή η φύση μας ανταμείβει με κρέατα εξαίσιας νοστιμιάς, γευστικά, τρυφερά, αρωματικά και χυμώδη.

Μπορεί οποιοδήποτε ζώο να πετύχει τέτοιας ποιότητας κρέας μόνο μέσω της ανατροφής του? Ξεκάθαρα όχι, καθώς για να φτάσουν τον επιθυμητό βαθμό marbling με αυτές τις αυστηρά φυσικές διαδικασίες πρέπει να έχουν εξίσου διάσημους προγόνους. Μόνο τα πιο καθαρόαιμα ζώα Βlack Αngus ή οι εξαιρετικής τεχνικής διασταυρώσεις των Australian Wagyu (γουά_γκιου) θα ταξιδέψουν τον ουρανίσκο μας στους αιθέρες της επικουρικής μέθεξης.

Τέτοια μοναδικά κρέατα από φάρμες- διασημότητες όπως η αμερικανική Creekstone και η Αυστραλέζικη Rangers Valley μπορείτε να φάτε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου στο 3SIXTY.

Θα τα γευτείτε αυτούσια, ζουμερά, όσο πρέπει ψημένα στο φούρνο Josper, σε ειδικές κοπές όπως η Picanha και το Rib-Eye με τη συνοδεία πουρέ από μωβ πατάτες Περού και ακανόνιστων ζυμαρικών στο χέρι, ζεματισμένων με βούτυρο και ξινομυζήθρα ή σε all time classic εκτελέσεις όπως το περίφημο Steak Tartare και χαρακτηριστικές κοπές όπως το τεράστιο Tomahawk steak.

Σε ένα εστιατόριο που έχει χαράξει μια σταθερή πορεία ποιότητας από την πρώτη μέρα που άνοιξε εδώ και 5 χρόνια, και που έρχεται τώρα να ανανεώσει το συμβόλαιο αγάπης και εμπιστοσύνης που το συνδέει με τους πελάτες του, προσφέροντας στους τακτικούς Ναυπλιείς άλλα και στους πιστούς ανά τον κόσμο θαμώνες του μια πρώτη ύλη παγκόσμιας κλάσης, στις καλύτερες τιμές που θα βρείτε εντός και εκτός Αθηνών.

Όλα αυτά στο γαστρονομικό σύμπαν του 3SIXTY…Υψηλή Εστίαση για Πολίτες του Κόσμου.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ