Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟ Δήμαρχος Τρίπολης σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τα Αρκαδικά Νομίσματα

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τα Αρκαδικά Νομίσματα

Στην νομισματική συνάντηση, ‘Et in Arcadia ego. Αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά νομίσματα. Μια πρώτη παρουσίαση του Νομισματικού Μουσείου’ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρευρέθη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Την παρουσίαση της νομισματικής συνάντησης επιμελήθηκε ο κ.Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου και Αναπληρωτής Δ/ντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά, στοιχεία από την έρευνά του σε νομισματικές συλλογές. Αξίζει να αναφερθεί, πως σύμφωνα με τον κ. Κακαβά, το μεγαλύτερο μέρος των συλλογών του Νομισματικού Μουσείου προέρχονται από την Αρκαδία.

Κλείνοντας την παρουσίαση των ευρημάτων του ο κ. Κακαβάς, εξέφρασε την επιθυμία του αλλά και επιθυμία του Δημάρχου Τρίπολης, η πρώτη παρουσίαση προς το ευρύ κοινό, της εντυπωσιακής συλλογής νομισμάτων Et in Arcadia ego, να γίνει μελλοντικά στην Τρίπολη.

Λίγα λόγια για τις νομισματικές συναντήσεις:

Oι Νομισματικές συναντήσεις συνδιοργανώνονται από τη Βελγική Σχολή Αθηνών (EBSA), τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (EFA), το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (DAI) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ