Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑO ΟΕΒΕ Αργολίδας για την μισθοδοσία μέσω τραπεζικού συστήματος και τον ακατάσχετο...

O ΟΕΒΕ Αργολίδας για την μισθοδοσία μέσω τραπεζικού συστήματος και τον ακατάσχετο λογαριασμό

Μετά την υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζικού συστήματος και με τους χιλιάδες λογαριασμούς κατασχεμένους, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις αλλά και στους δικαιούχους οι οποίοι έχουν οφειλές προς τρίτους.

Ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας ενώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξήγγειλε ότι θα θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός βλέπουμε πως οι κατασχέσεις λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ακόμα και για οφειλές χαμηλού ύψους .
Είναι προφανές ότι η παραπάνω διαδικασία έκτος από την αβεβαιότητα που προκαλεί σε ολόκληρη την αγορά δίνει την χαριστική βολή σε επιχειρήσεις που με μεγάλη προσπάθεια παραμένουν ανοικτές .

Επιπρόσθετα με την διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών , οι επιχειρήσεις ουσιαστικά καθίστανται όμηροι των πάσης φύσεως οφειλών τους με αποτέλεσμα να κλείνουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις εκτινάσσοντας την ανεργία σε πολύ υψηλά επίπεδα .
Η σταθεροποίηση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει με μέτρα που πνίγουν την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ