Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΠΑΜΕ Αργολίδας στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών

Το ΠΑΜΕ Αργολίδας στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών

Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας και όλης της χώρας.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού να στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού.

Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο.

Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.

Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Ίδια ή παρόμοια μέτρα ματώνουν όλους τους κλάδους, γιατί όλος ο εργαζόμενος λαός είναι στην ίδια όχθη. Απέναντί μας είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο ΣΕΒ κι οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις που απαιτούν και νέα μέτρα σε βάρος μας. Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας. Για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα τον εργαζόμενο λαό.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ