Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του αρδευτικού δικτύου...

Γ. Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο και η δημοπράτηση του έργου επέκτασης προς Ερμιονίδα;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την καθυστέρη υπογραφής της σύμβασης εκτέλεσης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Επίδαυρο και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του . Επίσης κατέθεσε στη Βουλή  Ερώτηση προς τον Υπουργό με θέμα την καθυστέρηση δύο ετών στη δημοπράτηση της επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης για την Επίδαυρο έχει ως εξής:
“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο, δεδομένου του ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης, μέχρι σήμερα (23/1) δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου, ενώ είναι όλα έτοιμα εδώ και καιρό.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δημοπρασία και την ανάδειξη του αναδόχου, την σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ενώ έχει υπογραφεί η συνέχιση της πράξης Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους δήμους Ασκληπειού και Επιδαύρου του Μέτρου 125 Α 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013(ΠΑΑ 2007-2013) με κωδικό ΟΠΣΑΑ 122486 και κωδικό ΣΑΕ 2009ΣΕ08180008, στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020(ΠΑΑ 2014-2020) και έχουν κατατεθεί και τα επικαιροποιημένα στοιχεία
από τον μειοδότη, δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο, πότε θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ποιο το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου”.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την καθυστέρηση δύο ετών στη δημοπράτηση της επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης για την Ερμιονίδα έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στη δημοπράτηση του έργου παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας του έργου.

Επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 19/9/2016, όπου συζητήθηκε σχετική Επίκαιρης Ερώτησής μου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε μεταξύ άλλων απαντήσει τα εξής:

“Το τρίτο έργο που αφορά την μεταφορά και διανομή στην Ερμιονίδα του νερού του Αναβάλου, έχει γίνει η παραλαβή της οριστικής μελέτης, η οποία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα 2007 – 2013. Για την κατασκευή του έργου πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση στο πλαίσιο των προσκλήσεων του μέτρου: «έγγειες βελτιώσεις, υποδομές εγγείων βελτιώσεων» που σύντομα -και όταν λέω σύντομα, εννοώ αρχές του χρόνου, γιατί ήδη έχουμε σχεδιάσει να προκηρύξουμε άλλα έργα μέχρι το τέλος του χρόνου- θα υπάρξει η σχετική προκήρυξη. Η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν για να ενταχθεί στο πρόγραμμα 2014 – 2020. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πόσο μάλλον όταν υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας, δηλαδή έργα τα οποία έχουν συμπληρωματική σχέση με έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα προηγούνται στη σχετική αξιολόγηση. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.”

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση του έργου ενώ έχει παραληφθεί η οριστική μελέτη.

2.Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο το οποίο έχει σύμφωνα με τον Υπουργό το κριτήριο της συμπληρωματικότητας.

3.Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σημαντικού αρδευτικού και περιβαλλοντικο έργου”.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ