Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα 23 Ιανουαρίου- Ποιά θα είναι...

Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα 23 Ιανουαρίου- Ποιά θα είναι τα σημεία που θα στηθούν τα μπλόκα στην Πελοπόννησο

Παράλληλα, το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων βρίσκει ανταπόκριση σε όλη τη χώρα, με τους μικρομεσαίους αγρότες να προγραμματίζουν μπλόκα και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις 23 Γενάρη.
Σε αυτό το πλαίσιο:
Πελοπόννησος
— Στην Αργολίδα, θα γίνει προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια οι αγρότες θα κατευθυνθούν με κομβόι στην ΕΟ Αργους – Κορίνθου, στο ύψος του Ινάχου ποταμού, όπου θα στήσουν μπλόκο.
— Στη Μεσσηνία, προσυγκέντρωση στο σταθμό της Μεσσήνης, με σκοπό το στήσιμο μπλόκου στην ΕΟ Αθηνών – Καλαμάτας.
— Στο Αίγιο, συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της «Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών ΑΕ» και στη συνέχεια θα στηθεί μπλόκο στην Εθνική Οδό.
— Στο Κιάτο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο λιμάνι στις 10.30 π.μ. και μετά με κομβόι οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική). Επίσης, αύριο Σάββατο, ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας οργανώνει γενική συνέλευση – σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου στις 5.30 μ.μ.
— Στην Ηλεία, θα στηθεί μπλόκο στις 23/1 στο Λατίφι Αμαλιάδας.
Υπόλοιπη Ελλάδα
— Στο Αγρίνιο, συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στις 11 π.μ.
— Οι αγρότες από τις περιοχές της Κατούνας και του Ακτίου καλούν στις 12 το μεσημέρι στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στη Βόνιτσα.
— Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 10 π.μ. στη Λούμπα, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
— Στην Πρέβεζα, προσυγκέντρωση στον Κόμβο Καναλακίου από το Σάββατο 21/1 στις 11 π.μ. και μπλόκο στις 23/1 στον Λούρο.
— Στην Αρτα, το μπλόκο θα στηθεί στη Γέφυρα της Αρτας.
— Στη Φθιώτιδα, μπλόκο στον κόμβο Ανθήλης.
— Στη Νάουσα, το μπλόκο θα στηθεί στη διασταύρωση Νάουσας.
— Στην Πέλλα, μπλόκο στο Γυψοχώρι.
— Στην Κατερίνη, θα στηθεί μπλόκο στην Εθνική Οδό, στη γέφυρα στην είσοδο της Κατερίνης.
— Στη Θεσσαλονίκη, συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής θα στήσουν μπλόκο στα Μάλγαρα.
— Στη Ροδόπη, από σήμερα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα θα στηθεί μπλόκο στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής – Ξάνθης στο ύψος της Νέας Καλλίστης.
— Η Επιτροπή Μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αργους Ορεστικού, τη Δευτέρα 23/1 καλούν τους αγρότες σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.
— Στο Ηράκλειο Κρήτης, θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Ηρακλείου.
— Στα Χανιά, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
— Στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Καλλονή. Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού χαιρετίζει την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Αντισσας να ενταχθεί και να συμπορευτεί μαζί με τους άλλους 8 Συλλόγους που μετέχουν στην Ομοσπονδία.
— Συγκέντρωση – σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του κλειστού αγροτικού Ιατρείου Βαλαώρας από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Δήμου Αγράφων.

Στη Θεσσαλία
Στη Θεσσαλία, η οποία με το πανίσχυρο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, θα είναι το επίκεντρο του αγώνα, παρά τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, συνεχίζονται οι καθημερινές επισκέψεις κλιμακίων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στα χωριά.
Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων στο χωριό Βασιλί.
Εκτός από τον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα πάνε οι αγρότες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, στη Θεσσαλία θα στηθεί μπλόκο και στον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνας), επί της νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης από αγρότες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, ενώ αγρότες της Μαγνησίας προσανατολίζονται για μπλόκο στο Αερινό.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ