Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ"O Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί τις δεσμεύσεις του" άρθρο της Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου

“O Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί τις δεσμεύσεις του” άρθρο της Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια πολυκύμαντη και από κάθε άποψη ενδιαφέρουσα εσωκομματική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400.000 μέλη. Με μια από κάθε πλευρά πρωτοποριακή και εικονοκλαστική προεκλογική εκστρατεία , ο νέος Πρόεδρος κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων-μελών πως διέθετε και το επεξεργασμένο σχέδιο και την ακλόνητη απόφαση να δώσει ξανά μια νέα δυναμική στο κόμμα, να προχωρήσει στη λελογισμένη ανανέωσή του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα το έθεταν και πάλι σε τροχιά εξουσίας. Κατάφερε να πείσει τους πάντες πως ήταν ο εκφραστής μιας νέας αντίληψης για την πολιτική , απαλλαγμένης από τα σύνδρομα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , διατεθειμένος να τολμήσει τομές και ρήξεις .

Στον ένα χρόνο που διέρρευσε από τότε, ο νέος Πρόεδρος με αταλάντευτη συνέπεια και αμετακίνητη στοχοπροσήλωση ανέλαβε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, που έβαλαν τη Νέα Δημοκρατία πειστικά ξανά στο παιχνίδι της εξουσίας. Με στοχευμένες πολιτικές κινήσεις άνοιξε το δρόμο για την κρίσιμη ανανέωση του στελεχικού του δυναμικού , έκανε ξανά τη μεγάλη φιλελεύθερη-δημοκρατική παράταξη ελκυστική για τα ενεργά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, που έδειχναν να γυρνούν την πλάτη στην ενεργό πολιτική και δημιούργησε διαδικασίες για την αξιοποίησή τους. Έβαλε τέλος στον οικονομικό κατήφορο και έθεσε τις βάσεις για ένα υγιές οικονομικό νέο ξεκίνημα της παράταξης. Αποκατέστησε ουσιαστικά την πολιτική και ψυχική ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας τέλος στις αντιπαλότητες του προηγούμενου διαστήματος. Έδωσε τις κατευθύνσεις για τη σύνταξη και την προώθηση ενός ολοκληρωμένου νέου κυβερνητικού προγράμματος, ανταποκρινόμενου στις ανάγκες της μετά Μνημόνιο εποχής. Αναμόρφωσε τον κομματικό μηχανισμό δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις , ώστε να βρίσκεται με αξιοπιστία δίπλα στο δοκιμαζόμενο πολίτη σ’ όλη την Επικράτεια. Έτσι, μετά από μια σχετικά μακρά περίοδο δημοσκοπικής καθίζησης, η Νέα Δημοκρατία βρήκε και πάλι το βηματισμό της, πέτυχε σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα απέναντι στον ανεκδιήγητο ΣΥΡΙΖΑ και τους απερίγραπτους συνοδοιπόρους ΑΝΕΛ και αποτελεί πλέον την ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας για ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα, όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Πλέον η πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η “επόμενη ημέρα”. Να πετύχει δηλαδή την επαύριο των εκλογών να δικαιώσει με τις επιλογές που θα κάνει και τις αποφάσεις που θα λάβει, τις ελπίδες που εξέθρεψε όλο αυτό το διάστημα πως μπορεί βάσιμα να εγγυηθεί την έξοδο του τόπου από την κρίση και την είσοδό του σε μια βιώσιμη νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης και σταθερής κοινωνικής δικαιοσύνης. Να σπάσει στερεότυπα και παγίδες και να μην επιτρέψει στο λαϊκισμό να πάρει “ξανά κεφάλι” στην πατρίδα μας για να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο του, κορωνίδα του οποίου υπήρξε η κρίση που σήμερα διερχόμαστε ως χώρα.

Στο χέρι της Νέας Δημοκρατίας, της ηγεσίας και των στελεχών της, είναι να κερδίσει και αυτό το δύσκολο στοίχημα. Φέρνοντας την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία στο λυκαυγές μιας πραγματικά καινούργιας εποχής. Χωρίς περιθώρια πισωγυρίσματος, αλλά με αταλάντευτη βούληση για τη δρομολόγηση μιας νέας πορείας. Χωρίς ψέματα, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, αλλά με μόνο οδηγό την αλήθεια και μόνο γνώμονα τη ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Χωρίς μεγαλοστομίες και ψευδεπίγραφες υποσχέσεις, αλλά με μόνη δέσμευση την πραγματικότητα και τις υπαρκτές ανάγκες του καθημερινού ανθρώπου. Με τον τρόπο αυτό, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα τιμήσει την ιστορία της ως ένα κόμμα το οποίο όποτε χρειάστηκε με τις πολιτικές του έβαλε τη σφραγίδα του στην εξέλιξη του τόπου, αλλά και θα επαναβεβαιώσει το ρόλο της ως μιας αστείρευτης πηγής ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε κάθε δύσκολη καμπή αυτής της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ως τώρα θητεία του και την πολιτική του, απέδειξε πως και θέλει και μπορεί να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Οι ελπίδες του Ελληνικού λαού που επενδύονται σε αυτόν και τις διακηρύξεις του, αλλά και η ως τώρα πρακτική του ίδιου αποτελούν το μεγαλύτερο εχέγγυο επιτυχίας.

Είναι από κάθε πλευρά αξιοπρόσεκτο ότι με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου στην ηγεσία του κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του μαραθωνίου επαφών με τους πολίτες που έχει εγκαινιάσει επισκέπτεται την Αργολίδα. Η παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, πέραν του ότι επισφραγίζει τη στέρεα αποφασιστικότητά του να έρχεται σε άμεση και αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες ανά την Επικράτεια, επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον του για το Νομό μας. Η άμεση ενημέρωσή του για τα προβλήματα της Αργολίδας και των κατοίκων της είναι σίγουρο πως θα του δώσει νέα γόνιμα ερεθίσματα να συγκαταλέξει τα προβλήματά της μετά λόγου γνώσεως στην ατζέντα της επόμενης ημέρας και να τα προωθήσει, με την τόλμη και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει , με στόχο την άμεση επίλυσή τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα έχει τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. Όσων πραγματικά θέλουμε να δούμε την Αργολίδα να καταλαμβάνει τη θέση που της αξίζει στο αύριο μιας ισχυρής και δυναμικά αναπτυσσόμενης Ελλάδας στον 21ο αιώνα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ