Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεάν εξέταση αίματος από τα Δημοτικά Σχολεία Άργους

- Advertisement -

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και από ώρα 09 : 00 πμ έως 13: 00μμ θα διεξαχθεί στο 1ο και 7ο Δημοτικό σχολείο Άργους η όγδοη εθελοντική αιμοδοσία.

- Advertisement -

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο (10.00-12.00) θα γίνει δωρεάν εξέταση αίματος σε όσους μαθητές των δημοτικών σχολείων επιθυμούν.

Παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη υπό την επίβλεψη του κου Ρήγα Ρηγόπουλου. Μετά από κλήρωση ένας τυχερός μαθητής θα κερδίσει 4μηνη υποτροφία σε μαθήματα ζωγραφικής.

Η Τράπεζα Αίματος 

Στις αρχές του 2013 ιδρύθηκε η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ, 4ΟΥ, 5ΟΥ, 6ΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΡΓΟΥΣ». Λειτουργεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου τηρείται αρχείο αιμοδοτών, και έχει ως σκοπό της αφενός μεν την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών των Συλλόγων γονέων και αφετέρου τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών και των γονέων των ανωτέρω Δημοτικών Σχολείων.

 

- Advertisement -

________________