Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΤο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πόρτες του στις 20...

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Ιανουαρίου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα ενώ μέρος του θα φιλοξενηθεί Αμαλιάδα, Γύθειο, Σπάρτη και Άργος. Περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας.

Δείτε το πρόγραμμα στο site του φεστιβάλ.

Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό. Το μεγάλο αφιέρωμα του φεστιβάλ φέτος είναι «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό», ενώ πάνω από 30 Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες είναι καλεσμένοι του Φεστιβάλ (μεταξύ των οποίων: Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Förster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρεταννία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από τον Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev, Olga Shadrina, Svetlana Ignatenko και Olga Michi από την Ρωσσία, Rasesh James από Ινδία και Thomas Kunstler από Ιταλία).

Το αφιέρωμα «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Διά Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας,ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ)

Ειδικό αφιέρωμα επίσης με θέμα «Ινδία- Γιόγκα και η Φιλοσοφία της» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης)με ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη Βασιλειάδη

Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει και φέτος η εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καθημερινά 9π.μ. με 1μ.μ )

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 θεματικές . Ανθρώπινα δικαιώματα ,αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά, οικολογία ενώ θα συμμετέχουν και σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου όπου θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρεταννία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.

Στόχος μας και φέτος είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πέρσυ με μεγάλη επιτυχία, σε χωριά και κωμοπόλεις όπως τον Αριστομένη, Βαλύρα, Πύλο, Χώρα, Κορώνη και Μεσσήνη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ