Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ – Δείτε τις νέες τιμές

Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ – Δείτε τις νέες τιμές

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το υπουργείο Μεταφορών για τη μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά 50%, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε, από τη μείωση, εξαιρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Σημειώνεται πάντως ότι η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν είναι οι μόνες σοβαρές παραβάσεις, που μπορούν να αποδεδειχθούν θανατηφόρες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχειά της Τροχαίας, για το 2015, η πιο συνηθισμένη παράβαση ήταν η υπερβολική ταχύτητα. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 7.214 παραβάσεις. Οργανισμοί για την οδική ασφάλεια μάλιστα, αποκαλούν την υπερβολική ταχύτητα ως τον υπ’ αριθμό ένα φονιά των δρόμων.

Ακολουθούν παραβάσεις για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, μη χρήση κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση κόκκινου, αντικανονικούς ελιγμούς.

Αναλυτικότερα oι αλλαγές

Μη Χρήση Ζώνης ασφαλείας – επιβάτη – οδηγού: 300 ευρώ

Οδήγηση χωρίς κράνος: 300 ευρώ

Νέα ρύθμιση: 150 ευρώ

Έγκαιρη πληρωμή: 75 ευρώ

Η παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ, αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο.

Παραβίαση STOP: 700 Ευρώ

Αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση φλας: 700 ευρώ

Με τη νέα ρύθμιση: 175 ευρώ

 

 

 

Αρχική

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ