Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο Σάββατο η Έλενα Ράπτη στο Ναύπλιο για την εκδήλωση πρόληψης της...

Το Σάββατο η Έλενα Ράπτη στο Ναύπλιο για την εκδήλωση πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»

Εκδήλωση για την Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στα πλαίσια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με ομιλήτρια την βουλευτή Θεσσαλονίκης.

Το Νέο Σχολείο σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μας προσκαλεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο στην εκδήλωση με θέμα: «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» /«One in Five» ­ Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Το εργαλείο της ελληνικής καμπάνιας, αποτελεί μια ιστορία κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης» που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί να αποφύγει μια κατάσταση που απειλεί την ασφάλειά του.

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί το παραπάνω υλικό με το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».

Η πρόσκληση αφορά μαθητές και γονείς, εκπαιδευτικούς, άτομα στον τομέα της υγείας, αλλά και όλους μας ξεχωριστά! Στόχος των διοργανωτών είναι οι συμμετέχοντες να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά μεταφέροντας το μήνυμα ενάντια σε αυτού του είδους την κακοποίηση.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ