Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈνταλμα σύλληψης του πρόεδρου της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς στη Ν.Κορέα-...

Ένταλμα σύλληψης του πρόεδρου της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς στη Ν.Κορέα- Δωροδόκησε με 36,42 εκατ. δολάρια

Ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον πρόεδρο του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, σχετικά με κατηγορίες διαφθοράς κι αναφορικά με την εμπλοκή του, στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κατά του προέδρου της Samsung μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Yonhap.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, δήλωσε σήμερα ότι ο Τζέι Λι, πρόεδρος του ομίλου των εταιριών της Samsung δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ, που ήταν φίλη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε και είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Λι, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης, ενώ εντάλματα σύλληψης δε θα εκδοθούν για τρία άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung τα οποία επίσης ανακρίθηκαν από την εισαγγελική αρχή.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ