Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΤα σκουπίδια «πνίγουν» Βυτίνα και Δημητσάνα

Τα σκουπίδια «πνίγουν» Βυτίνα και Δημητσάνα

Οι διακοπές των Χριστουγέννων πέρασαν και οι χιλιάδες επισκέπτες των τουριστικών χωριών της Γορτυνίας αποχώρησαν, παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις από τη φιλόξενη Γορτυνία. Ωστόσο,η λάμψη των γιορτών έφυγε, τα χιόνια έλιωσαν και αυτό που αποκαλύπτεται είναι η σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται ξανά οι κάτοικοι της περιοχής: τα απορρίμματα στοιβάζονται σε κάδους, δρόμους και ρέματα, μετά το κλείσιμο της μοναδικής χωματερής της Βυτίνας, η οποία, όπως έχει γράψει το ArcadiaPortal.gr, έκλεισε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και έτσι η Γορτυνία δεν έχει σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων.
Τα απορρίμματα, λοιπόν, ξεκίνησαν να κατακλύζουν τα χωριά της Γορτυνίας. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μαινάλου στο Facebook. όπως σημειώνει ο σύλλογος: «Βυτίνα-Δημητσάνα. Μετά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρχίσαμε να στολίζουμε την υποτίθεται τουριστική περιοχή με σκουπίδια. Μπράβο στον Δήμο που ακόμα δεν έχει βρει λύση για τα απορρίμματα. Αυτή είναι μόνο η αρχή!».
Το ζήτημα των απορριμμάτων καίει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ως προς τη Γορτυνία, νέος χώρος δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί και το θέμα το οποίο έχει απασχολήσει ως λύση τον Δήμο είναι οι σταθμοί μεταφόρτωσης. Πάντως, έως σήμερα, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα η Γορτυνία και οι τουριστικοί της προορισμοί να κινδυνεύουν να πνιγούν από τα απορρίμματα.
Από τη μία, επιθυμία όλων είναι η Γορτυνία να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, και από την άλλη, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των χωματερών είχαν ληφθεί ήδη από τις 23.10.15, δεν έγινε όλο αυτό το διάστημα καμία κίνηση για την εξεύρεση λύσης.

 

 

http://www.arcadiaportal.gr/

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ