Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣτον επενδυτή του ΤΑΙΠΕΔ περνά το κτίριο της Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο

Στον επενδυτή του ΤΑΙΠΕΔ περνά το κτίριο της Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο

Μετά την Κασσιόπη, η ιδιωτικοποίηση της οποίας ολοκληρώθηκε με τις τελικές υπογραφές στο τέλος του Δεκεμβρίου κι εν μέσω… διοικητικών και περιουσιακών εκκρεμοτήτων του ίδιου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο πρώτος μήνας του 2017 φέρνει τις πρώτες πωλήσεις ακινήτων για το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του προγράμματος των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να κατακυρωθούν στους επενδυτές που υπέβαλαν προσφορές τα πρώτα ακίνητα από το τελευταίο πακέτο των 14 οικοπέδων και κτιρίων που είχαν βγει προς πώληση στα μέσα του καλοκαιριού.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το ακίνητο στη Χαλκιδική, κτίριο εντός του παραδοσιακού ιστού της πόλης του Ναυπλίου, διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα στην Καλαμάτα κ.α..

Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες, μέσω της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για πέντε ακόμη διαγωνισμούς με ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 25 Ιανουαρίου από το ίδιο πακέτο των 14 ακινήτων.

Πρόκειται για τα οικόπεδα στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας (παραθαλάσσιες εκτάσεις που δίνονται για 50ετή μίσθωση), στην Κοσκινού της Ρόδου (εκτάσεις σε απόσταση 12 χλμ από την πόλη της Ρόδου κοντά στη θάλασσα και διατίθενται προς πώληση) και τρεις ακόμη εκτάσεις στην Ιεράπετρα οι οποίες πρόκειται να πουληθούν.

Σημειωτέον ότι μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών πωλούνται κυρίως μικρότερα ακίνητα, επομένως και τα έσοδα είναι χαμηλότερα.

(Φωτό: το κτίριο στο Ναύπλιο)

Πηγή: newmoney.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ