Αμαλιάδα: Κατέρρευσε κατοικία σαν χάρτινος πύργος

- Advertisement -

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε χθες το μεσημέρι τμήμα ακατοίκητου σπιτιού στην Αμαλιάδα και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει πεζός από το σημείο αστυνομικός με την κόρη του!

- Advertisement -

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ρήγα Φεραίου στη συμβολή με την οδό Φιλίρων και όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό.Μέρα μεσημέρι

Η ώρα ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα του πλαϊνού τοίχου και της σκεπής της ισόγειας κατοικίας και κατέπεσε στο οδόστρωμα στην οδό Φιλίρων. Το σπίτι έχει να κατοικηθεί χρόνια, είχε υποστεί ζημιές από τους σεισμούς και προφανώς λόγω και των βροχοπτώσεων επιδεινώθηκε η κατάσταση.

Ο κ. Θεόδωρος Κυριακόπουλος που διαμένει στο απέναντι σπίτι, άκουσε το θόρυβο και πετάχτηκε από το κρεβάτι του για να δει τι είχε συμβεί και αυτό που αντίκρισε ήταν ένα γκρεμισμένο σπίτι.

«Ήμουν ξαπλωμένος όταν άκουσα έναν έντονο θόρυβο και πετάχτηκα στο μπαλκόνι και είδα το σπίτι να έχει γκρεμιστεί . Το σπίτι είναι ακατοίκητο εδώ και πολλά χρόνια και ευτυχώς που δεν περνούσε κανείς από το σημείο, γιατί θα τον πλάκωνε ο τοίχος» περιγράφει στην ‘Π’ ο κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία για να επιληφθεί του συμβάντος.

Είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα

Βέβαια, λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, είχε περάσει από το σημείο αστυνομικός που διαμένει στην περιοχή μαζί με την κόρη του και ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το σπίτι γκρεμισμένο, ευχαριστώντας το Θεό που δεν έπεσε την ώρα που περνούσε με το παιδί του, γιατί θα καταπλακώνονταν από τα μπάζα.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας και ειδοποιήθηκε ο δήμος Ήλιδας και από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί οι αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Τζουλέκης και κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ενώ κλήθηκε και η ΔΕΗ για να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος.

Αμέσως αξιολογήθηκε η κατάσταση και κλήθηκε μηχάνημα του δήμου για την απομάκρυνση των μπάζων από το δρόμο και την παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία της εναπομείνασας κατοικίας.

Υποχρέωση του ιδιοκτήτη

«Είναι ένα πλίνθινο σπίτι το οποίο κατέρρευσε ξαφνικά και ευτυχώς που δεν περνούσε κάποιος από το σημείο, γιατί θα είχαμε τα χειρότερα. Είναι ένα σπίτι που έχει χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο, μάλιστα είχε καταρρεύσει και ένα τμήμα από το πίσω μέρος της κατοικίας, και παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί η ιδιοκτήτρια που διαμένει στην Αθήνα, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για να προχωρήσει η κατεδάφιση. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη η κατεδάφιση και εμείς σαν δήμος θα κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τζουλέκης.

Το συμβάν θορύβησε άπαντες, καθώς από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά, μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Εάν το σπίτι κατέρρεε λίγη ώρα αργότερα, με το σχόλασμα των μαθητών, υπήρχε ο κίνδυνος να καταπλακωθεί κάποιο παιδί.

Μετά την πτώση και με την έλευση του μηχανήματος διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Ρήγα Φεραίου στο συγκεκριμένο σημείο, για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μπάζα χωρίς προβλήματα.

Πλέον, ο δήμος θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία με τους ιδιοκτήτες.

Αρχική

 

 

 

- Advertisement -

________________