Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠελοπόννησος: 1 στις 4 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών!

Πελοπόννησος: 1 στις 4 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών!

Ενας στους 4 που συλλαμβάνονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο είναι για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως φανερώνουν τα στατιστικά στοιχεία, το 24,8% των συλληφθέντων είναι αλλοδαποί, οι οποίοι -όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές- είναι σε μεγάλο αριθμό Αλβανοί που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στη χώρα, απελαύνονται και επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα το πολύ σε… δύο εβδομάδες.

Σε απόλυτους αριθμούς το 2016 έγιναν συνολικά 7.512 συλλήψεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και οι 1.869 από αυτούς οι οποίοι συνελήφθησαν ήταν για παράβαση του εν λόγω νόμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πέρυσι τον Ιανουάριο οι υπηρεσίες της έκαναν 438 συλλήψεις – οι 131 ήταν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Το Φεβρουάριο έγιναν 455 συλλήψεις και οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν ήταν συνολικά 108. Τον επόμενο μήνα, το Μάρτιο, οι συλλήψεις ήταν συνολικά 571, οι 127 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών – αλλά και τον Απρίλιο από τις συνολικά 658 συλλήψεις στην Πελοπόννησο, οι 140 ήταν για παράβαση του εν λόγω νόμου. Το Μάιο έγιναν 648 συλλήψεις, οι 95 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Ακολούθως, τον Ιούνιο στις συνολικά 694 συλλήψεις, οι 116 αφορούσαν αλλοδαπούς, ενώ και τον Ιούλιο από τα 713 άτομα που συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, τα 110 από αυτά ήταν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Τον Αύγουστο συνελήφθησαν συνολικά 781 άτομα, εκ των οποίων 266 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Το Σεπτέμβριο στις 618 συλλήψεις, οι 174 αφορούσαν παράβαση του εν λόγω νόμου – τον Οκτώβριο οι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα ανήλθαν σε 813, οι 333 έγιναν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, αλλά και τον Νοέμβριο από τις 619 συλλήψεις στην Πελοπόννησο, οι 147 αφορούσαν τον εν λόγω νόμο.

Τέλος το Δεκέμβριο από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έγιναν 504 συλλήψεις, εκ των οποίων 122 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Εν τω μεταξύ, συνολικά 19.151 άτομα που είχαν συλληφθεί σε όλη την Ελλάδα για παράνομη είσοδο στη χώρα μας επέστρεψαν πέρυσι στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ