Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤι είπαν ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ και ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ στη σύσκεψη...

Τι είπαν ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ και ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ στη σύσκεψη για τις συνέπειες του χιονιά … (ΒΙΝΤΕΟ) 


Σύσκεψη με θέμα συζήτησης την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος των παραγωγών που πλήγησαν από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ κ.Περδίκης, οι  αντιπεριφερειάρχες Τάσσος Χειβιδόπουλος , Ντίνα Νικολάκου και Βασίλης Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εκπρόσωποι του Δήμου Άργους και Επιδαύρου, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού όπως και οι ομάδες παραγωγών τις Αργολίδας. Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που άφησε η τελευταία διέλευση του χιονιά από την Αργολίδα και οι συνέπειες της.

Ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ κ.Περδίκης, τόνισε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για ύψος ζημιών , να μην υπάρχει πανικός από τους παραγωγούς, διότι θα γίνουν έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ για την έκταση των ζημιών , οι οποίες αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες μέρες , με βάση την εμπειρία του. Ο κ. Περδίκης ανέφερε χαρακτηριστικά  “να μην βιαστούν οι παραγωγοί να υποβάλλουν τις δηλώσεις διότι ακόμη είναι πολύ νωρίς”.

Στις δηλώσεις που έκαναν ο Περιφερειάρχης , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και ο δήμαρχος Ναυπλιέων τα κύρια σημεία είναι ότι θα μελετήσουν και ερευνήσουν όλα τα προβλήματα στις καλλιέργειες. Είπαν επίσης ότι ο χιονιάς των τελευταίων ημερών αντιμετωπίστηκε από τον δήμο και την περιφέρεια σωστά χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τα συνεργεία να είναι σε επαγρύπνηση για το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί.

Τέλος τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων και αύριο Τετάρτη θα παραμένουν κλειστά.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ