Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤεράστια η καταστροφή στην αγροτική παραγωγή του Αργολικού κάμπου

Τεράστια η καταστροφή στην αγροτική παραγωγή του Αργολικού κάμπου

Η δεύτερη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αργολίδα σχεδόν αποτελείωσε τη φετινή χειμερινή αγροτική παραγωγή.

Ο χιονιάς και ο πολύωρος παγετός με θερμοκρασίες που άγγιξαν κατά τόπους τους -5 και -6 βαθμούς Κελσίου έχουν δημιουργήσει εικόνα καταστροφής στην αργολική αγροτική παραγωγή.

Όλη η παραγωγή στις περιοχές του Κουτσοποδίου και του Αεροδρομίου Άργους παραδόθηκαν στις πολικές θερμοκρασίες των -5 και -6 βαθμών, ενώ οι περιοχές Πυργέλλας και Δαλαμανάρας στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Το κύριο προϊόν που επλήγη είναι τα πορτοκάλια και όσες κλιμεντίνες είχαν απομείνει από τη συνεχόμενη καταστροφική βροχόπτωση του Νοεμβρίου.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και στην ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα των κηπευτικών προϊόντων, όπως λάχανα, αρακάς, μαρούλια κλπ

Οι επόμενες ημέρες θα καταδείξουν τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ και οι αγρότες περιμένουν τις επόμενες μέρες για να διαπιστώσουν το μεγέθος της ζημιάς στα δέντρα τους, την ώρα που η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για νέο κύμα ψύχους.

Να υπενθυμίσουμε πως έχει προηγηθεί η ακαρπία στα ξερικά ελαιόδεντρα της Αργολίδας και η μεγάλη ζημιά στις ποτιστικές καλλιέργειες ελαιοδέντρων από τον δάκο, λόγω του κακού χειρισμού στο πρόγραμμα δακοκτονίας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ