Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί, 8 τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε αεροδρόμιο...

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί, 8 τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε αεροδρόμιο της Φλόριντα

Στο πένθος βυθίστηκαν εκ νέου σήμερα οι ΗΠΑ έπειτα από ένα νέο περιστατικό με πυροβολισμούς, όπου ένας άνδρας άνοιξε πυρ στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στην Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 8, προτού ο ένοπλος συλληφθεί.
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντας, Μπιλ Νέλσον, ο δράστης είναι ο Εστέμπαν Σαντιάγκο. Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του μια στρατιωτική ταυτότητα, η γνησιότητα της οποίας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί, διευκρίνισε ο γερουσιαστής.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι αρχικά νόμιζε πως κάποιος είχε ρίξει βαρελότα, προτού αρχίσουν να αντηχούν τα ουρλιαχτά των επιβατών που έτρεχαν πανικόβλητοι μακριά από το σημείο της επίθεσης, στην ζώνη παραλαβής των αποσκευών.
«Πυροβολούσε τον κόσμο αδιακρίτως» περιέγραψε ο Μαρκ Λία, στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, συμπληρώνοντας πως ο δράστης είχε ένα περίστροφο και πολλούς γεμιστήρες.
«Παρέμεινε ήρεμος όλη την ώρα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ο ένοπλος έστρεψε το όπλο του εναντίον των ανθρώπων που προσπαθούσαν να κρυφτούν.
Η «ηρεμία» του ενόπλου
Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, δεν επιχείρησε να διαφύγει. Αφού του τελείωσαν οι σφαίρες, κατέβασε το όπλο του και δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του.
«Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί από κανέναν αστυνομικό» επισήμανε ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο αεροδρόμιο.
Ο σερίφης δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη ούτε τους λόγους της επίθεσης.
Την ίδια ώρα ο διοικητής της Κομητείας του Μπρόουαρντ Τσιπ Λαμάρκα δήλωσε σήμερα ότι ο ένοπλος έφθασε αεροπορικώς εκεί και πήρε το όπλο από την αποσκευή του που είχε ήδη περάσει από έλεγχο προτού ανοίξει πυρ.
«Ο ένοπλος ήταν ένας επιβάτης σε πτήση καναδικής εταιρείας με ένα όπλο που είχε περάσει από έλεγχο» ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Πήρε την τσάντα του και έβγαλε το όπλο από το εσωτερικό της, πήγε στο μπάνιο για να το γεμίσει. Βγήκε πυροβολώντας ανθρώπους στην περιοχή παραλαβής αποσκευών».
Ενημερώθηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπαράκ Ομπάμα
«Παρακολουθώ την φοβερή κατάσταση στην Φλόριντα» ήταν το tweet που έγραψε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου (μαζί τους). Προσέχετε!».
Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά τους ενημερώθηκε για τα δραματικά γεγονότα από τους συμβούλους ασφαλείας.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ