Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠ. Τατούλης: «Αυτοί που αποτελείωσαν τη Δημόσια Υγεία καλό είναι να σιωπούν»

Π. Τατούλης: «Αυτοί που αποτελείωσαν τη Δημόσια Υγεία καλό είναι να σιωπούν»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη σχετικά με την παράδοση ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προέβη στην εξής δήλωση:
«Με έκπληξη άκουσα για μια ακόμα φορά να κομπορρημονεί με υπερηφάνεια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ότι παρέδωσε καινούργια ασθενοφόρα και ότι πρόκειται να παραδώσει και άλλα.
Αυτά τα ασθενοφόρα πληρώθηκαν από τις Περιφέρειες και τα προγράμματά τους και όχι από το Υπουργείο Υγείας και αυτό από μόνο του είναι τραγικό. Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο να εξοπλίζονται οι δομές υγείας από τις Περιφέρειες, χωρίς ωστόσο να έχουν την αρμοδιότητα εποπτείας τους, όπως προέβλεπε εξαρχής ο Καλλικράτης. Το μόνο βήμα που θα έπρεπε λοιπόν να κάνουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη εποπτείας των νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει για τη βιωσιμότητά τους.
Αυτοί που αποτελείωσαν τη Δημόσια Υγεία στη χώρα καλό είναι να σιωπούν και να δουλέψουν σκληρά με κύριο γνώμονα το όφελος των πολιτών. Είναι επίσης τραγικό να ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν μέσω του ΟΑΕΔ και με χρήματα από τα προγράμματα των Περιφερειών, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια τέτοια καινούργια εκχώρηση πόρων από το δικό της πρόγραμμα, ειδικά αν δεν λάβει εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας των επενδύσεων αυτών, δεδομένης της απογοητευτικής μέχρι σήμερα ανάλογης εμπειρίας».

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ