Συστατικά
340 γρ κουβερτούρα πραλίνα
350 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. φρούτα του δάσους ή ότι φρούτα της αρέσκειας μας
200 γρ. μελομακάρονα με σοκολάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 watt.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει μέχρι και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του σώματός μας.
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει ελαφριά σαντιγί.
Προσοχή δεν θέλουμε να σφίξει πολύ αλλά να έχει τη μορφή γιαουρτιού
Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό όπως είπαμε η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην “κόψει” η σαντιγί από τη θερμοκρασία.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα ρίχνουμε στα ποτήρια δημιουργώντας μια βάση.
Ρίχνουμε από πάνω τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους.
*Εάν δεν έχουμε μελομακάρονα χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε αγαπημένο μας μπισκότο.
http://akispetretzikis.com/
Το πιο δυνατό Pre Christmas Party της πόλης με τις καταπληκτικές μουσικές επιλογές και το…
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ενημερώνει τους πολίτες και τους…
Όλοι γνωρίζουμε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα με τα…
O Asteras Aktor Β΄ πέρασε νικηφόρα από το Άργος επικρατώντας 2-1 τον Παναργειακό και τον…
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…