Συστατικά
340 γρ κουβερτούρα πραλίνα
350 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. φρούτα του δάσους ή ότι φρούτα της αρέσκειας μας
200 γρ. μελομακάρονα με σοκολάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 watt.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει μέχρι και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του σώματός μας.
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει ελαφριά σαντιγί.
Προσοχή δεν θέλουμε να σφίξει πολύ αλλά να έχει τη μορφή γιαουρτιού
Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό όπως είπαμε η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην “κόψει” η σαντιγί από τη θερμοκρασία.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα ρίχνουμε στα ποτήρια δημιουργώντας μια βάση.
Ρίχνουμε από πάνω τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους.
*Εάν δεν έχουμε μελομακάρονα χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε αγαπημένο μας μπισκότο.
http://akispetretzikis.com/
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 19 -11-2024, ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου…
Το Υπουργείο Πολιτισμού δρομολογεί την αποκατάσταση του συγκροτήματος των Οθωμανικών Λουτρών, στο Ναύπλιο. Στο πλαίσιο…
Η Περιφερειακή Επιτροπή προκηρύσσει τη διενέργεια μειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου/των…
Γράφει ο Δημήτρης Σαλαπάτας Δικηγόρος Υποψήφιος της Βουλευτής με την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" Νομού Αργολίδας Σύμφωνα…
Ο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» (μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α –Υ) σε συνεργασία με το Σ.Δ.Υ Αργολίδας…
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ. Στο Κυριακάτικο παιχνίδι της…