Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΔήλωση του βουλευτή Γ. Μανιάτη για την υπογραφή της Πράξης Εφαρμογής Νοτίου...

Δήλωση του βουλευτή Γ. Μανιάτη για την υπογραφή της Πράξης Εφαρμογής Νοτίου Τμήματος Άργους

Αναφορικά με την υπογραφή της Πράξης Εφαρμογής Νοτίου Τμήματος Άργους, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναμφισβήτητα αποτελεί πολύ θετικό βήμα η υπογραφή της Πράξης Εφαρμογής Νοτίου τμήματος του Σχεδίου Πόλης Άργους από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Ήταν ένα ζήτημα για το οποίο κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε σειρά μεγάλων προβλημάτων, με τέσσερις (4) πολύ σημαντικούς σταθμούς:
1. Την έγκριση από το 2010, μετά από αίτημα μου ως Υφυπουργού Περιβάλλοντος, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της πόλης του Άργους από το Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κ. Φ. Χατζημιχάλη.
2. Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΧΟΠ, ήδη από τις 21.12.2009, για την έγκριση της παραπάνω Αναθεώρησης.
3. Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), για την «Αναθεώρηση Σχεδίου Πόλεως Άργους».
4. Τέλος και κορυφαίο, τον Ιανουάριο του 2015, την έκδοση από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που εισηγηθήκαμε ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την “Αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους – Μυκηνών”. (ΠΔ 8-1-2015 ΦΕΚ 2ΑΑΠ/14-1-2015).
Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ανοίγεται μία διέξοδος στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση για το Δήμο Άργους-Μυκηνών.»

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ