Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καιταιγίδες (κυρίως στις νησιωτικές περιοχές), τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους. Ο καιρός θα παραμείνει παγωμένος μέχρι και την Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17): 1. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθελάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοπόννησου. 2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και την Δευτέρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποιές θα έιναι κατά τόπους πυκνές: 1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη Θράκη και τις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. 2 από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χωρά ακι την κρήτη.

Γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Πάγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο ο οποίος θα βόρεια θα ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Δ.Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 και 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Θα πνέουν την Πέμπτη, οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι θερμοκρασίες στη Μακεδονία θα πέσουν ακόμα και κάτω από τους -20, ενώ στην Αττική ο υδράγυρος θα αγγίξει τους -5.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ