Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ & ΣΟΒΑΡΑΜήνυση στην Apple για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε οδηγός ο οποίος χρησιμοποιούσε...

Μήνυση στην Apple για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε οδηγός ο οποίος χρησιμοποιούσε το FaceTime στο iPhone του

Ένα ζευγάρι Αμερικανών, των οποίων η πεντάχρονη κόρη σκοτώθηκε σε τροχαίο από έναν αφηρημένο οδηγό που χρησιμοποιούσε εκείνη την ώρα την εφαρμογή FaceTime στο κινητό τηλέφωνό του iPhone, έκαναν μήνυση στην κατασκευάστρια εταιρεία Apple.

Οι γονείς κατηγορούν την εταιρεία ότι θα έπρεπε να είχε προβλέψει η εν λόγω εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που ο χρήστης οδηγεί.

Η μήνυση αναφέρει ότι η ίδια η Apple είχε κατοχυρώσει το 2014 την πατέντα για ακριβώς ένα τέτοιο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις συσκευές της, «κλειδώνοντας» το FaceTime σε ώρα οδήγησης.

Οι γονείς ζητούν αποζημίωση από την Apple, επειδή τελικά δεν εγκατέστησε την ασφαλέστερη εκδοχή του FaceTime στα «έξυπνα» κινητά της.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα πίσω από το αυτοκίνητο της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο όχημα, είχε παραδεχθεί στην αστυνομία ότι χρησιμοποιούσε το FaceTime τη στιγμή του τροχαίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση. Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί στο Τέξας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ