Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο 2017 ξεκινά με 39 νεκρούς και 69 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Το 2017 ξεκινά με 39 νεκρούς και 69 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη λίγη ώρα μετά την έλευση της νέας χρονιάς.

Τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε κλαμπ της πόλης, επίθεση που ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 21 από τα 39 θύματα της επίθεσης, οι 16 είναι ξένοι υπήκοοι όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο δράστης αναζητείται.

«Ο ένοπλος έριξε βροχή από σφαίρες με ένα πολύ σκληρό και ανελέητο τρόπο σε αθώους ανθρώπους που ήταν εκεί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά και να διασκεδάσουν. Αυτή είναι μια τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη την ώρα που έμπαινε στο κλαμπ πριν ανοίξει πυρ κατά των θαμώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης φορούσε τη στολή Αη Βασίλη.
Την ώρα της επίθεσης διασκέδαζαν στο κλαμπ εκατοντάδες άνθρωποι, υπολογίζεται τουλάχιστον 700. Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού και κάποιοι βούτηξαν στα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν.

Το κλαμπ Reina είναι από τα πιο δημοφιλή της Κωνσταντινούπολης και βρίσκεται στη συνοικία Μπεσίκτας. Σε αυτό συχνάζουν ξένοι υπήκοοι.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των
ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με την Hürriyet , ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε μόνιμο συναγερμό με 17.000 αστυνομικούς να περιπολούν μετά από μια σειρά πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.
euronews.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ