Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μικρές ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μικρές ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους

Σε καθαρισμό της οδού Λακωνικής, από την Ιλάρχου Κουρκουτά μέχρι τη Σφακιανάκη, καθώς και άλλων οδών της Καλαμάτας, όπως και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, προέβησαν το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου 2016 συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, ενισχυμένα με συνεργεία ιδιωτών.

Από τους ισχυρούς ανέμους (ριπές 9 μποφόρ) που έπνευσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και σύμφωνα με τις καταγραφές που έκανε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι ζημιές έχουν ως εξής:
1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στην οδό Λακωνικής, στη Σπουδαστική Εστία, με συνεχείς πτώσεις κλαδιών δέντρων (ευκαλύπτων). Εκτός από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, επενέβησαν η Δημοτική Αστυνομία και συνεργείο του Δήμου. Ο δρόμος έκλεισε και δόθηκε στην κυκλοφορία το πρωί, αφού προηγήθηκε εκτεταμένος καθαρισμός
2. Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έπεσαν μεγάλα κλαδιά από πολλά δέντρα, κυρίως ευκαλύπτους και ακολούθησε καθαρισμός το πρωί, ενώ στο αλσύλλιο του Αλμυρού έπεσε μια κυανόφυλλη ακακία
3. Πτώση σιδηροκατασκευής μετά το ξενοδοχείο Messinian Bay
4. Πτώση τσίγκινης – ξύλινης σκεπής στον Άγιο Φλώρο, κλείσιμο δρόμου, διακοπή ρεύματος
5. Ζημιές σε μπαλκόνι στην οδό Φαρών
6. Πτώση δέντρου στην Αρτεμισία, στην Εθνική Οδό
7. Πτώσεις κλαδιών δέντρων στις οδούς Ευριπίδου, Κροντήρη, Αρτέμιδος, Μητροπέτροβα και σε άλλους δρόμους
8. Διακοπή ρεύματος στην Ασπροπουλιά
9. Φθορά σε υαλοπίνακα καταστήματος στην οδό Φιλελλήνων
10. Φθορά τζαμιού στο ΔΗΠΕΘΕΚ – αντικαταστάθηκε άμεσα
11. Πτώση μιας ξυλοκερατιάς στην οδό Ακρίτα, την οποία συνεργείο του Δήμου κλάδεψε και ξαναφύτεψε.
Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι συνολικά τα τμήματά της προχώρησαν σε 12 κοπές κλαδιών – δέντρων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Εκτός των παραπάνω, εξερράγησαν 3 πυρκαϊές: στην Μπιρμπίτα, στην Ασπροπουλιά και στο Πήδημα (η πιο μικρή), που κατασβέσθηκαν από την Πυροσβεστική.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ