Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑΥιοθέτησε το ανάπηρο κατσικάκι που κάποιος πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο

Υιοθέτησε το ανάπηρο κατσικάκι που κάποιος πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο

Στο σπίτι της Βασιλικής Κωστοπούλου ζει πια το ανάπηρο κατσικάκι, το οποίο βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο και διέσωσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου από βέβαιο και βασανιστικό θάνατο.

Προφανώς ο δράστης αυτής της απάνθρωπης πράξης πέταξε το παράλυτο νεογέννητο ζώο στα σκουπίδια γιατί η αναπηρία του το καθιστούσε «άχρηστο» προς εκμετάλλευση.

Για το κατσικάκι ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» κ. Στέλιος Κυριάκου, ο οποίος το μετέφερε σε κτηνιατρείο όπου διαγνώστηκε εκ γενετής πρόβλημα στα δύο πίσω του πόδια, ενώ πάσχει και από γαστρεντερική δυσλειτουργία.

Στην έκκληση του Συλλόγου για βοήθεια καθώς φροντίζει ήδη καθημερινά μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, ανταποκρίθηκε η Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία πέρσι υιοθέτησε ένα κατσικάκι, την Μπέλλα, γλυτώνοντας την από τη σφαγή του Πάσχα.

Έτσι το κατσικάκι, ηλικίας μόλις 15 ημερών, υιοθετήθηκε από τη Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία με περίσσευμα ψυχής έδωσε σπίτι σ’ αυτό το πλάσμα που για κάποιους δεν είχε ζωή και το πέταξαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ζωντανό μέσα στα σκουπίδια.

«Ένα ζωάκι με ιδιαιτερότητες έχει πολλές ανάγκες και χρειάζεται πολλή φροντίδα για να μπορέσει να ζήσει χαρούμενο αλλά κυρίως, ποιοτικά. Η Μαλλού, όπως την ονόμασα, πεινάει κάθε 3 – 4 ώρες όπως ένα ανθρώπινο μωρό. Αλλάζω τακτικά τα υποστρώματα για να διατηρείται στεγνή και της κάνω συχνά μπανάκια για να κρατηθεί καθαρή και για αποφυγή μολύνσεων καθώς η διπλασία της την κάνει να λερώνει το κορμάκι της με ούρα και διάρροιες» αναφέρει η Βασιλική Κωστοπούλου στις «Ιστορίες Αδέσποτων».
Ως απόφοιτος β φυσικοθεραπείας και πιστοποιημένη ηχοθεραπεύτρια (Peter Hess Institute), η Βασιλική Κωστοπούλου κάνει καθημερινά στη Μαλλού θεραπευτική γυμναστική και ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας αλλά και χαλάρωσης, ενώ παράλληλα μελετά ανατομία και μυοσκελετικό σύστημα αιγοπροβάτων.

Ήδη όπως αναφέρει στη δεύτερη ημέρα των ασκήσεων η μικρή Μαλλού έχει δείξει βελτίωση στην ισορροπία και τον αριθμό των βημάτων με τη δική της υποβοήθηση. «Οι θεραπείες θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί, ακόμη και για εφ’ όρου ζωής» επισημαίνει η Βασιλική Κωστοπούλου.

Την επόμενη εβδομάδα η Μαλλού θα αποκτήσει το αναπηρικό της αμαξίδιο που θα της κατασκευάσει στα μέτρα της ο Βασίλης Τζιγκούρας, ο οποίος προσφέρθηκε να της το προσφέρει ως δώρο λέγοντας χαρακτηριστικά στη Βασιλική Κωστοπούλου «θέλω αυτό το κατσικάκι να περπατήσει».

Η μικρή Μαλλού έχοντας πάντα δίπλα της τη Βασική Κωστοπούλου άρχισε σιγά – σιγά την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ενδυναμώσει τα μπροστινά της ποδαράκια για να είναι έτοιμη να περπατήσει για πρώτη φορά στη ζωή της με το αμαξίδιο της.

«Στόχος μου είναι να δω τη Μαλλού να τρέχει και να βοσκάει όπως κάνει και η Μπέλλα μου έστω και με αναπηρικό αμαξίδιο» αναφέρει η Βασιλική Κωστοπούλου, της οποίας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την αξιέπαινη αυτή πράξη της.

πηγη http://istoriesadespoton.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ