Χοιρινή τηγανιά με σιρόπι ροδιού και ρύζι

- Advertisement -

Η τηγανιά είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές. Συνδυασμένη όμως με τη φίνα γεύση του ροδιού και σερβιρισμένη με ρύζι, η χοιρινή τηγανιά γίνεται και υπέροχο κυρίως πιάτο για ένα τραπέζι με φίλους.

- Advertisement -

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μέτριους κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε φετούλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, σε λωρίδες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι ροδιού
1/2 ρόδι τα σποράκια

Για το σερβίρισμα

250γρ. ρύζι μπασμάτι
150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3 κουτ. σούπας βούτυρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ρόδι τα σποράκια

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσουν τα πράσα.

Τότε προσθέτετε το σιρόπι ροδιού και βράζετε για λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος πασπαλίζετε το φαγητό με το θυμάρι.

Παράλληλα βράζετε το ρύζι σε 500ml αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα και αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας στο τέλος και τα ρόδια. Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και από πάνω την τηγανιά. Σκορπάτε από πάνω τα σποράκια του ροδιού και σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 
http://www.olivemagazine.gr/

 

 

- Advertisement -