Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΦερνάντο Σάντος ο κορυφαίος στον κόσμο για το 2016

Φερνάντο Σάντος ο κορυφαίος στον κόσμο για το 2016

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, ο Φερνάντο Σάντος είναι ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016.

Για τον Φερνάντο Σάντος είναι βέβαιο ότι το 2016 είναι μια χρονιά που θα μνημονεύει για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Euro στα γήπεδα της Γαλλίας, φτάνοντας και ο ίδιος στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Ουδέποτε στο παρελθόν η Πορτογαλία είχε καταφέρει κάτι ανάλογο και το γεγονός αυτό χάρισε στον Φερνάντο Σάντος μια ακόμη σημαντική διάκριση: τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με την IFFHS, ο Σάντος συγκέντρωσε 199 βαθμούς αφήνοντας πίσω του στην 2η θέση τον Λαρς Λάγκερμπακ, ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισλανδίας, με 128 βαθμούς.

Πολύ μεγάλη η διάκριση για τον Σάντος, που έχει πλούσιο ελληνικό παρελθόν, έχοντας εργαστεί στην εθνική Ελλάδας (2010-14), ενώ έχει θητεύσει ακόμη σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας (και κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου για το 2014), Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος άφησε μόλις ένα βαθμό πίσω του τον Ουαλό πρώην τεχνικό της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν.

 

http://www.sport24.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ