Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 «καυτοί» φόροι που θα πληρωθούν σε τέσσερις ημέρες

Οι 4 «καυτοί» φόροι που θα πληρωθούν σε τέσσερις ημέρες

Τέσσερις «καυτοί» φόροι πρέπει να πληρωθούν μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες, δηλαδή έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, όταν και πρέπει να πληρωθούν τέσσερις «καυτοί» φόροι, οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία με περισσότερα από 4 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 30/12 οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, τα οποία είναι ίδια σε σχέση με πέρσι, με εξαίρεση τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα τέλη ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών καθώς τυχόν εκπρόθεσμη πληρωμή τους, συνεπάγεται διπλασιασμό του ποσού.

Δεύτερος μεγάλος φόρος είναι η τέταρτη προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τρίτος φόρος αφορά τα νόμιμα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν τη δόση φόρου εισοδήματος, με το συνολικό ποσό της δόσης να ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος πρέπει να πληρωθεί ο ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

 

 

Πηγή: reporter.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ