Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΉρθε στο Ναύπλιο, είδε και απήλθε η Κονιόρδου ζητώντας να πληρώσουν οι...

Ήρθε στο Ναύπλιο, είδε και απήλθε η Κονιόρδου ζητώντας να πληρώσουν οι δημότες την συντήρηση των μνημείων μας

H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκε σήμερα το Ναύπλιο στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης. Βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, τον εφημέριο του Ναού πατέρα Ελευθέριο Μίχο και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων.

Κατά την παρουσία- αυτοψία της εντός του Ναού ενημερώθηκε για τις εμφανείς φθορές και αφού ενημερώθηκε από τους παριστάμενους για τα προβλήματα που έχει υποστεί η εκκλησία, αλλά και το ενετικό κτίριο έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι πολλές οι φθορές και από ότι βλέπω η μελέτη είναι έτοιμη, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι το έχει στηρίξει η περιφέρεια  και εμείς αυτήν την στιγμή είμαστε σε φάση αναζήτησης του πως μπορούμε να βοηθήσουμε».

Επιπλέον η Υπουργός είπε χαρακτηριστικά επί λέξει: “Υπάρχει μια τάση διεθνώς και ήδη σε κάποια μέρη της Ελλάδας γίνετε αυτό, όπως στην Κασσιόπη. Δεν είναι θέμα να πληρώσουν οι πολίτες,  είναι θέμα να κινητοποιηθούν και να ενδιαφερθούν οι ίδιοι, παίρνοντας τα μνημεία στα χέρια τους. Να νοιώσουν ότι αυτά τα μνημεία είναι ένα κομμάτι όχι μόνο της ιστορίας μας, αλλά και κομμάτι της ανάπτυξής μας.

Ακόμα και με ένα μικρό ποσό των πενήντα λεπτών , θα το συνηθίσει μέσα στην καθημερινότητα του και θα το δώσει για έναν τέτοιο σπουδαίο σκοπό.

Αυτό είναι μια άλλη νοοτροπία από κάτω και η πολιτεία έρχεται αρωγός , τα πράγματα δεν είναι μόνο από πάνω  είναι μια νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει γιατί όλα έχουμε συνηθίσει να γίνονται από πάνω . Τωρα οι εποχές έχουν αλλάξει και οι πολίτες πρέπει να υποστηρίξουν αυτό που λέγεται κοινό καλό και δημόσια περιουσία. Σε άλλα μέρη έδειξαν ότι αυτά τα πενήντα λεπτά μπορούν να τα δώσουν και έχουν γίνει θαύματα! Στην ίδια εποχή!».

Τελειώνοντας την επίσκεψη της στο Ναύπλιο η υπουργός επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα, όπου επακολούθησε σύσκεψη παρουσία και των βουλευτών Γιάννη Γκιόλα και Γιάννη Μανιάτη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ