Φερνάντο Σάντος ο κορυφαίος στον κόσμο για το 2016

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, ο Φερνάντο Σάντος είναι ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016.

- Advertisement -

Για τον Φερνάντο Σάντος είναι βέβαιο ότι το 2016 είναι μια χρονιά που θα μνημονεύει για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Euro στα γήπεδα της Γαλλίας, φτάνοντας και ο ίδιος στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Ουδέποτε στο παρελθόν η Πορτογαλία είχε καταφέρει κάτι ανάλογο και το γεγονός αυτό χάρισε στον Φερνάντο Σάντος μια ακόμη σημαντική διάκριση: τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το 2016, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (27/12) το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με την IFFHS, ο Σάντος συγκέντρωσε 199 βαθμούς αφήνοντας πίσω του στην 2η θέση τον Λαρς Λάγκερμπακ, ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισλανδίας, με 128 βαθμούς.

Πολύ μεγάλη η διάκριση για τον Σάντος, που έχει πλούσιο ελληνικό παρελθόν, έχοντας εργαστεί στην εθνική Ελλάδας (2010-14), ενώ έχει θητεύσει ακόμη σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας (και κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου για το 2014), Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος άφησε μόλις ένα βαθμό πίσω του τον Ουαλό πρώην τεχνικό της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν.

 

http://www.sport24.gr/

 

 

- Advertisement -

________________