Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΥποψήφια για «Γαλάζια Σημαία» η μαρίνα Παραλίου Άστρους

Υποψήφια για «Γαλάζια Σημαία» η μαρίνα Παραλίου Άστρους

Την υποβολή αίτησης και φακέλου υποψηφιότητας για την βράβευση της μαρίνας Παραλίου Άστρους, με το Διεθνές Βραβείο «Γαλάζια Σημαία» για το έτος 2017 εισηγήθηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε ότι εισηγήθηκε την σύνταξη και υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας για βράβευση μαρίνας με το Διεθνές Βραβείο «Γαλάζια Σημαία» έχοντας υπόψη:

Το γεγονός ότι πολιτική της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, ως άρρηκτο μέρος του συνόλου των δράσεων της, δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του περιβάλλοντος με υπευθυνότητα και ευαισθησία.

Το γεγονός ότι ο λιμένας Παραλίου Άστρους, πληροί κατά κύριο λόγο όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα υποχρεωτικά κριτήρια του προγράμματος.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα υποβάλλουμε αίτηση υποψηφιότητας μαρίνας στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» και δεν υπάρχει προηγούμενο αρχείο.

Το γεγονός ότι η δημοτική υπάλληλος Μποβολανέα Βασιλική / Αλεξάνδρα του Σωτηρίου έχει προηγούμενη εμπειρία σε υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας ακτών στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον σύμβουλο Γιοβά Ιωάννη αν έχει μελετηθεί το κόστος για τη σύνταξη και την υποβολή ενός τέτοιου φακέλου, σε σχέση με τα οφέλη που προσδοκούμε να αποκομίσουμε ο κ. Μαντάς είπε:

«Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειές μας, μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε. Το κόστος υποβολής της πρότασης κυμαίνεται γύρω στα 600,00 €, διότι το φάκελο τον συντάξαμε μόνοι μας.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ