Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΠΙΔΑΥΡΟΣΤάσος Χρόνης: Πλήρης απουσία του Δημάρχου αλλά και των αντιδημάρχων για ακόμη...

Τάσος Χρόνης: Πλήρης απουσία του Δημάρχου αλλά και των αντιδημάρχων για ακόμη μια χρονιά

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 έλαβε χώρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Επιδαύρου (!!!) προς μεγάλη ευχαρίστηση της Δημοτικής Αρχής, καθώς δεν ήταν πάνω από δέκα πολίτες που να παρακολούθησαν την διαδικασία, εκτός των δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Θεωρούμε ότι απολογισμός πεπραγμένων πρέπει να γίνεται πάντα σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ή στις πιο μεγάλες, κάτι που ούτε φέτος το έκανε δεκτό ο Δήμαρχος και ας μίλησαν όλοι στον λόγο τους ότι ο απολογισμός είναι η ‘’ κορυφαία Δημοκρατική στιγμή της Δημοτικής Αρχής’’. Στα λόγια καλοί είναι. Εμείς λοιπόν, όπως και κάθε χρόνο, θα πάμε στις Δημοτικές κοινότητες για τον απολογισμό και όποιος θέλει ας ακολουθήσει από τους εκλεγμένους! Ο Δήμαρχος στην αρχή μας μπέρδεψε είναι η αλήθεια. Ξεκίνησε να μας λέει ότι όλοι μαζί πρέπει να χαράξουμε την κατεύθυνση του Δήμου για τα επόμενα χρόνια, σε σημείο που νομίζαμε ότι τώρα ξεκίνησε η θητεία τους! Μετά από 6 χρόνια λοιπόν, μας κάλεσε σε σοβαρό διάλογο! Επίσης μας ενημέρωσε ότι κανονικά έπρεπε και η αντιπολίτευση να κάνει απολογισμό πεπραγμένων και να μην κάνει κριτική στην Δημοτική Αρχή! Αυτό ίσως θα τους βόλευε!

Μάλλον στα συμβούλια δεν ακούν τις απόψεις μας για κάθε θέμα που προκύπτει, αλλά φυσικά ούτε και τις προτάσεις που τους κάνουμε! Επίσης μας εξήγησε, ότι τελικά τον Δήμο τον διοικεί η αντιπολίτευση καθώς ‘’κινεί όλα τα νήματα’’!! Αφού λοιπόν, μας είπε για ακόμη μια φορά ότι τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 65%, σε σχέση με το 2009 (ακόμα εκεί έχει μείνει) και έκανε το γνωστό κρεσέντο μιζέριας και ‘’κλάψας’’, συνέχισε αναλύοντας τα πολλά και σοβαρά έργα που έγιναν, κάνοντας μια αναδρομή σε όλη την θητεία του και λέγοντάς μας ότι περιμένουμε να μας πουν, ποια έργα πιθανόν να χρηματοδοτηθούν, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες μελέτες. Δηλαδή δεν βάζουμε μόνοι μας κάποιους στόχους και να τους παλέψουμε! Ότι μας δώσουν, θα το πάρουμε! Έτσι απλά! Τέλος αναφέρθηκε στην ‘’ατασθαλία’’, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε από δημοτικό του σύμβουλο στις σχολικές επιτροπές, λέγοντάς μας ότι υπήρξε ένα δυσάρεστο για όλους γεγονός (;) και κάλεσε την παράταξή μας να μην κάνει αιτήσεις και προσφυγές γιατί δημιουργεί πρόβλημα στις Υπηρεσίες. Ξέχασε μάλλον ότι με αυτές τις αιτήσεις και τις προσφυγές αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη ιστορία, την οποία δεν βλέπω να την τρέχει και ιδιαίτερα, ενώ ακόμη δεν έχει απαντήσει στις αιτήσεις μας, μετά από 10 μήνες!

Οι αντιδήμαρχοι, όσοι μίλησαν, τα βρήκαν όλα ‘’καλώς γινωμένα’’ τόσο στην καθαριότητα όσο και στους υπόλοιπους τομείς, και μάλιστα αυτό τους λένε και οι δημότες, όπως δήλωσαν. Μάλλον θα είναι δημότες από άλλο Δήμο, γιαυτό και δεν βλέπουν τα καθημερινά προβλήματα που διογκώνονται. Από τη μεριά μας, επισημάνθηκε αρχικά η πλήρης απουσία του Δημάρχου αλλά και των αντιδημάρχων, και η λειτουργία του Δήμου, που για ακόμη μια χρονιά ήταν στον αυτόματο πιλότο. Μιλήσαμε για την κατάργηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και των

Προνοιακών Δομών καθώς και της τράπεζας αλληλεγγύης!!. Αναφερθήκαμε στην ανεξέλεγκτη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων, ακόμα και από τον ίδιο τον Δήμαρχο τελευταία, που τα χρησιμοποιούν ως ΙΧ. Για την απουσία αναπτυξιακού σχεδίου και την μη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, όπως την μη ψήφιση κανονισμού κοινόχρηστων χώρων και τη μη εφαρμογή του κανονισμού κοιμητηρίων, τον οποίο ψήφισαν οι ίδιοι και τα οποία είναι ανέξοδα.

Επίσης αναφερθήκαμε στην ψήφιση, από τους δέκα δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι είχαν απομείνει τότε, της αύξησης 42% των δημοτικών τελών, καθώς και της μη διενέργειας ΕΔΕ για την κλοπή από τα γραφεία της ΔΕΥΑΕΠ πριν 22 μήνες, αφού ο Δήμαρχος τα ξέχασε. Όσο για το θέμα της ‘’ατασθαλίας’’ με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, επισημάναμε την βαριά αμέλεια του Δημάρχου και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει τα χρήματα των δημοτών μας, καθώς ήδη δύο κρούσματα έκαναν την εμφάνιση τους τον τελευταίο καιρό.

Φυσικά ο Δήμαρχος επί της ουσίας δεν απάντησε, απλά αρκέστηκε να κάνει μια συναισθηματικά φορτισμένη δευτερολογία και μια προσωπική επίθεση σε εμένα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στην οποία μας απείλησε κιόλας – αυτό και αν είναι θράσος… – ότι θα μας πάει στον Εισαγγελέα! Εμείς του λέμε ΜΑΚΑΡΙ! Να έρθουν όλα τα θέματα εκεί και να επιληφθούν οι Αρχές.

Μόνο μην αργήσει. Να το κάνει άμεσα!!

Δυστυχώς κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα και δυστυχώς η σημερινή κατάσταση είναι τέτοια που λίγοι ασχολούνται με το τι γίνεται επί της ουσίας στον τόπο μας. Εμείς, όμως θα είμαστε εδώ και θα προσπαθούμε πάντα, τουλάχιστον η αυριανή μέρα να είναι καλύτερη από την σημερινή! Τις κομματικές λογικές και το φτιάξιμο των ‘’δικών μας παιδιών’’ το αφήνουμε στον Δήμαρχο και το παρεάκι που διοικεί τον Δήμο και νομίζει ότι έτσι θα πάμε μπροστά! ‘’Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις’’.
Τάσος Χρόνης , επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Επιδαύρου

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ