Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΔεν πάει Καλαμάτα ο πρωθυπουργός στην παράδοση του περιφερειακού: Εκλογές και Σαμαράς...

Δεν πάει Καλαμάτα ο πρωθυπουργός στην παράδοση του περιφερειακού: Εκλογές και Σαμαράς “φρέναραν” τον Τσίπρα

Η έλλειψη χρόνου για ολοκληρωμένη προεκλογική περιοδεία στη Μεσσηνία αλλά και η αποφυγή συνάντησης με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι οι επικρατέστεροι λόγοι που ματαιώνουν το κόψιμο της κορδέλας του περιφερειακού από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επιθεώρηση πριν από ένα μήνα του περιφερειακού από τρεις υπουργούς προκειμένου να προετοιμαστεί η τελική παράδοση από τον πρωθυπουργό, όπως με έμφαση είχε τονιστεί τότε, έπεσε θύμα του γενικότερου πολιτικού κλίματος και του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει περιοδείες σε σειρά πόλεων της χώρας, κάτι που προοιωνίζεται πολιτικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό άλλαξε ο μέχρι πρότινος σχεδιασμός και όπως σημειωνόταν χθες από κυβερνητικές και κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, “ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα στις αρχές του 2017, να περιοδεύσει στον περιφερειακό και σε πολιτική εκδήλωση -δηλαδή ομιλία, ίσως προεκλογική- να τονίσει τη σημασία της ολοκλήρωσης της πρώτης σύμβασης παραχώρησης μεγάλου οδικού άξονα της χώρας, του άξονα του “Μορέα” Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας”.

Την ίδια στιγμή η διαρροή ότι στα εγκαίνια του περιφερειακού επιθυμούσε να παραστεί και να παρέμβει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πιθανολογείται ότι προβλημάτισε το κυβερνητικό επιτελείο, γιατί μπορούσε να δημιουργήσει αρνητική εικόνα σε αυτό που επικοινωνιακά επιθυμούσαν. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη με τα εγκαίνια του περιφερειακού δείχνει ότι αναμένονται πολιτικές εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα. Οι τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνουν και το κάθε κομματικό επιτελείο κάνει τους υπολογισμούς και τους σχεδιασμούς του. Τα πάντα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προεκλογικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό της Καλαμάτας, την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης πρόκειται να παραδώσει τον δρόμο στην κυκλοφορία. Επίσης την Πέμπτη θα παραδώσει στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης την αναγνωριστική μελέτη, σε επίπεδο προμελέτης, της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτας – Ριζόμυλου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας, καθώς και νέα γέφυρα στον Πάμισο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση και να προχωρήσει η οριστική μελέτη για το έργο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ