Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΤαξίδι γνωριμίας (Fam Trip) στο Λουτράκι Κορινθίας

Ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip) στο Λουτράκι Κορινθίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO) και τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip), στο Λουτράκι Κορινθίας.
Το Fam Trip αφορούσε στην παραμονή και φιλοξενία ομάδας από δεκαοχτώ (18) μέλη από Διευθυντές Αθλητικών Σχολείων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Αθλητικών Συλλόγων της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας.

Όλοι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνται στον Αθλητικό Τουρισμό και στον Τουρισμό Υγείας-Ευεξίας.
Από τις 8 έως 11 Δεκεμβρίου 2016 φιλοξενήθηκαν στο Λουτράκι και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να επιθεωρήσουν τις αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
Ακόμα γνώρισαν τις εγκαταστάσεις Υγείας της περιοχής, οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες. Ήρθαν σε επαφή με επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους για περαιτέρω κοινές δραστηριότητες.

Συγχρόνως επισκέφτηκαν πολλές από τις μοναδικές περιοχές με ιστορικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Συνδυάσθηκαν όλες οι εκδηλώσεις με γνωριμίες γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Οι Ρώσοι αθλητικοί παράγοντες εξέφρασαν την επιθυμία τους για σύναψη συνεργασιών με το Λουτράκι και συνεργιών με τον Τουριστικό Οργανισμό (LTO) με στόχο την αύξηση του τουρισμού όχι μόνο στους θερινούς μήνες αλλά και εκτός τουριστικής περιόδου.
Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ευρύτερο χαρακτήρα, συντελούν στην προώθηση και αποδοχή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την ρωσική αγορά.

Αποτέλεσμα των δράσεων αυτών είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας που δεν θα επηρεάζεται από τις διακρατικές σχέσεις και τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα, αλλά θα φέρνει σε διαρκή επαφή και συνεργασία τους λαούς των χωρών της Ρωσίας με την Ελλάδα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον αυξήσει το επίπεδο αξιοπιστίας και αναγνωσιμότητας, ώστε να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον για συνεργασίες ιδιωτών και φορέων. Επενδύει στη φιλοξενία διαμορφωτών της κοινής γνώμης, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί ολοκληρωμένες δράσεις παρουσίασης των Περιφερειακών Ενοτήτων της, μέσω ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trip) σε δημοσιογράφους, tour operators και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

Η Περιφερειακή Αρχή επιλέγει την εξωστρέφεια από την αδράνεια και υλοποιεί μια σειρά δράσεων με σκοπό την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή της τουριστικής υποδομής, των πόρων και του συνόλου του παραγωγικού, τουριστικού κεφαλαίου της Πελοποννήσου. Την κρίση, την αντιμετωπίσουμε αναπτύσσοντας την εξωστρέφειά μας, στηριζόμενοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ