Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΔείτε τι απέμεινε από το Χαλέπι – Ένα θλιβερό βίντεο που δείχνει...

Δείτε τι απέμεινε από το Χαλέπι – Ένα θλιβερό βίντεο που δείχνει τις συνέπειες του πολυετούς πολέμου

Tην καταστροφή που έχει υποστεί το ανατολικό Χαλέπι από τους απανωτούς βομβαρδισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους χιλιάδες νεκρούς δείχνει drone και που οι εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν.Μία πόλη νεκρή που το μέλλον τις είναι αμφισβητούμενο:

 

Την ώρα που το ανατολικό Χαλέπι μοιάζει με έρημη, κατεστραμμένη πόλη μια νέα συμφωνία για την απομάκρυνση των ανταρτών από την περιοχή ανακοίνωσε αξιωματικός του συριακού στρατού ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, την επομένη της αποτυχίας ανάλογης συμφωνίας. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά.

«Υπήρξε συμφωνία για την απομάκρυνση των ανταρτών από το Χαλέπι. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», διευκρίνισε ο αξιωματικός, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για την απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από τον τελευταίο θύλακα της αντιπολίτευσης.

Η οργάνωση των ανταρτών Αχράρ αλ Σαμ επιβεβαίωσε από την πλευρά της την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, λέγοντας ότι ματαιώθηκε ιρανική απόπειρα για να εμποδισθεί η αποχώρηση αμάχων και μαχητών από τον θύλακα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάλαγγα ασθενών αρχίζει να μετακινείται από το ανατολικό προς το δυτικό Χαλέπι.

Τρεις τραυματίες κατά την αποχώρηση των ανταρτών

Και ενώ ήδη τα πρώτα ασθενοφόρα αποχώρησαν από το Χαλέπι, δέχθηκαν τα πυρά φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των ανταρτών.
Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων είναι διασώστης, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι.

Στο μεταξύ το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης ανακοίνωσε ότι οι συριακές αρχές εγγυώνται ότι όλοι οι αντάρτες που αποφασίζουν να αποχωρήσουν από την πόλη θα είναι ασφαλείς.
http://www.protothema.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ