Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΓιώργος Κύρτσος: Να μειωθεί η φορολογία για να βελτιωθεί η κατάσταση στην...

Γιώργος Κύρτσος: Να μειωθεί η φορολογία για να βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Ολομέλεια του ΕΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.
Τους τελευταίους μήνες έχουμε ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο χώρο της αγοράς εργασίας.
Τον Αύγουστο είχαμε μείωση των θέσεων απασχόλησης αν και είναι τουριστικός μήνας στη διάρκεια του οποίου παρατηρείται παραδοσιακά αύξηση της απασχόλησης. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είχαμε μεγάλη μείωση στις θέσεις πλήρους απασχόλησης καθώς παρατηρείται μια τάση αντικατάστασης θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής απασχόλησης, οι περισσότερες από τις οποίες εξασφαλίζουν ένα πενιχρό εισόδημα στους εργαζόμενους και έχουν μικρή συμβολή στη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Η Κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τα φορολογικά βάρη για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα ύψους 3 δισ ευρώ -χωρίς καμία μείωση των δημοσίων δαπανών- τα περισσότερα από τα οποία θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας των πολλών οριακών επιχειρήσεων.
Περισσότερα ασφαλιστικά βάρη, περισσότερα φορολογικά βάρη, περισσότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος, ακριβό χρήμα που δεν είναι πάντα διαθέσιμο, αυτή είναι η συνταγή της αποτυχίας σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε.Ναι στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Ναι και στην αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα για να αποκτήσει νόημα η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ