Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠρωτοφανής ένταση στη δίκη της «μαύρης χήρας» στην Τρίπολη

Πρωτοφανής ένταση στη δίκη της «μαύρης χήρας» στην Τρίπολη

Η Βούλγαρη ζήτησε την εξαίρεση της έδρας – Εν μέσω βαρέων χαρακτηρισμών η αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης

Πρωτοφανής ένταση επικράτησε ανάμεσα στην πρόεδρο και στους συνηγόρους υπεράσπισης στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης κατά την όγδοη ημέρα της δίκης της Δήμητρας Βούλγαρη η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της το 2014 στην Αργολίδα.
Η δίκη συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου με τη συνέχεια της κατάθεσης του αστυνομικού ο οποίος είχε καταθέσει και την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής της δίκης και τον οποίον οι δικηγόροι της κατηγορουμένης κατηγόρησαν για ψευδορκία.
Η εξέταση του μάρτυρα ξεκίνησε με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι του έθεσαν την ερώτηση «πόσες φορές είχε καταθέσει η Δήμητρα Βούλγαρη προτού προσαχθεί ως ύποπτος». Η πρόεδρος αντέδρασε και ζήτησε από τον μάρτυρα να μην απαντήσει επειδή αυτή η ερώτηση είχε απαντηθεί ήδη και η Βούλγαρη είχε καταθέσει επτά φορές και είχε αρνηθεί την ανάμειξή της στο έγκλημα. Οι δικηγόροι επέμεναν και ο μάρτυρας απάντησε τελικά ότι δεν γνώριζε. Η πρόεδρος τότε παρενέβη και είπε ότι είναι λογικό να μην γνωρίζει ο μάρτυρας.
Ακολούθως, οι δικηγόροι της Δ. Βούλγαρη ρώτησαν τον μάρτυρα αν υπέγραψε ή όχι την ομολογία η κατηγορουμένη και η πρόεδρος ζήτησε και πάλι από τον μάρτυρα να μην απαντήσει. Στη συνέχεια, ο κ. Σπ. Ρομποτής ρώτησε τον μάρτυρα «εκτός από τη φερόμενη ομολογία, από πού προκύπτει η ενοχή της κατηγορουμένης;» και η πρόεδρος και πάλι ζήτησε από τον μάρτυρα να μην απαντήσει, λέγοντας ότι ο μάρτυρας έχει εξαντληθεί.
Τότε πρωτοφανής ένταση επικράτησε μέσα στη δικαστική αίθουσα: Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Σπ, Ρομποτής και ο έτερος συνήγορος Βασ. Ρομποτής φώναζαν ότι η έδρα «φυγαδεύει τον μάρτυρα», η πρόεδρος αντέδρασε επίσης με φωνές και ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα να κάνουν τη δουλειά τους.
“Σε μια δίκη-παρωδία δεν συμμετέχω!” είπε ο Σπ. Ρομποτής και οι συνήγοροι υπεράσπισης αποχώρησαν από την αίθουσα.
Για λίγα λεπτά επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς η κατηγορουμένη σηκώθηκε και ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου και των τακτικών δικαστών καθώς, όπως είπε:
“Η πρόεδρος μεροληπτεί, εδώ κρίνεται η ζωή μου και αυτά που γίνονται, στρέφονται εναντίον μου”
Ο Βασίλειος Ρομποτής βγαίνοντας από την αίθουσα είπε:
“Τι το περάσατε εδώ; Μπακάλικο;”
με την πρόεδρο να αντιδρά σφοδρά και να αντιτείνει:
“Ντροπή σας που μιλάτε έτσι σε ένα δικαστήριο.”

Η δίκη διεκόπη για περίπου είκοσι λεπτά.
http://www.arcadiaportal.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ