Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣΔικαιώθηκε Ελληνίδα για προπληρωμένες κάρτες αξίας 3.000 ευρώ- Η εταιρεία δεν ήθελε...

Δικαιώθηκε Ελληνίδα για προπληρωμένες κάρτες αξίας 3.000 ευρώ- Η εταιρεία δεν ήθελε να τις επιστρέψει τα χρήματά της

Ελληνίδα καταναλώτρια αγόρασε έξι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα τη Μ. Βρετανία, αξίας 500 ευρώ η κάθε μία δηλαδή συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, για ηλεκτρονικές αγορές.

Οι κάρτες δεν χρησιμοποιήθηκαν και η καταναλώτρια ζήτησε μέσω e-mail, αλλά και τηλεφωνικά από την εταιρεία να της επιστραφεί η χρηματική τους αξία, όπως είχε δικαίωμα, γιατί χρειαζόταν τα χρήματα.

Της επεστράφη, όμως, μόνο το ποσό της μιας κάρτας και της ζητήθηκαν πιστοποιητικά από τα οποία να προκύπτει η ταυτότητα και η διαμονή της για να της επιστραφούν τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ. Ωστόσο, αν και προσκόμισε τα απαιτούμενα στοιχεία, η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία.

Η καταναλώτρια ζήτησε τη βοήθεια και διαμεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας. Ύστερα από συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή της Μεγάλης Βρετανίας και τον Financial Ombudsman της χώρας αυτής, η εταιρία προχώρησε, ως όφειλε, στην πίστωση του υπολοίπου ποσού των 2.500 ευρώ.

 

http://www.newsbeast.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ