Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΓ. Γκιόλας: "Συγχαρητήρια σε 1ο ΕΠΑΛ – 1ο Ε.Κ. Άργους για τα...

Γ. Γκιόλας: “Συγχαρητήρια σε 1ο ΕΠΑΛ – 1ο Ε.Κ. Άργους για τα βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ Ολυμπίας”

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , με δήλωσή του συγχαίρει μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους για τα νέα βραβεία που απέσπασαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που έγινε στην Ολυμπία.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους ξεχώρισαν, βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν για άλλη μια φορά, ζώντας ξεχωριστές στιγμές. Πιο συγκεκριμένα κατέκτησαν:

• το Βραβείο «Εγγραματισμού στα Μέσα» της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, για τις ταινίες τους:

“Το Χρέος” και “Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου”. Το Βραβείο απονέμεται στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους για τη συστηματική προσπάθεια των δύο σχολείων, για τη δημιουργική παραγωγή βίντεο και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών του σε αυτή τη συνεργατική διαδικασία μάθησης.

Μια προσπάθεια, η οποία αφενός αναδεικνύει την πολυμορφία του ρόλου του εκπαιδευτικού και αφετέρου την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, δημιουργικών, επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων των μαθητών – δηλ. το φάσμα των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα- καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες.

• το 2ο Βραβείο στη κατηγορία Γ’ (17-20 ετών) για την ταινία τους “Το Χρέος”.
• το Βραβείο Special Μention Αward στο 5ο Dubrovnik Film Festival (DUFF) 2016 Κροατίας, για την ταινία “Το Χρέος”, με αγγλικούς υπότιτλους στην κατηγορία ντοκιμαντέρ.

Στο μήνυμα που απέστειλε ο κ. Γκιόλας αναφέρει τα εξής:

Προς το 1ο ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ Άργους

Αγαπητοί καθηγητές και μαθητές
Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ θερμά ,για άλλη μια φορά, για την ιδιαίτερα παραγωγική δουλειά που γίνεται στο σχολείο σας, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Η κατάκτηση τριών ξεχωριστών βραβείων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ( αλλά και του Ντουμπρόβνικ Κροατίας) για την ταινία ΄΄Το Χρέος΄΄ αποδεικνύει περίτρανα το σπουδαίο έργο που επιτελούν δάσκαλοι και μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Ε.Κ. του Άργους.

Ένα ΄΄μπράβο΄΄ είναι σίγουρα λίγο για όσα έχτε πετύχει ,προβάλλοντας με το πολιτιστικό σας έργο , το σχολείο σας αλλά και την Αργολίδα γενικότερα.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι επιτυχίες και οι διακρίσεις αυτές θα έχουν συνέχεια.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και καλές γιορτές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ