Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑ"Μελω…μυθο..Χριστούγεννα" στο Άργος από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

“Μελω…μυθο..Χριστούγεννα” στο Άργος από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα καραβάκι. Κι επειδή τα καραβάκια είναι για να ταξιδεύουν κι όχι για να στέκουν , μια νύχτα του Χειμώνα , άφησε το γιαλό και ξεκίνησε ελεύθερο να μάθει να ταξιδεύει… με συντροφιά ένα αστέρι που το οδήγησε ως την άκρη του κόσμου, για να βρει τα Χριστούγεννα και να τα γνωρίσει… Μια γιορτινή παράσταση γεμάτη λαϊκά και σύγχρονα παραμύθια, ιστορίες και μουσικές…. Κι ένα μικρό καράβι φορτωμένο καλικάντζαρους, ήθη και έθιμα, παιχνίδια, μέλι και κουραμπιέδες, κάλαντα και ευχές…
Οι γιορτές δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους, να θυμηθούν τα παιδικά τους Χριστούγεννα, την εορταστική ατμόσφαιρα, τα φαγητά, τις πίτες, τις μυρωδιές… Τα παιδικά μας χρόνια είναι η πατρίδα μας, λένε. Και τις μέρες αυτές ζούμε ξανά την πατρίδα μας!

Οι μέρες των Χριστουγέννων, όχι μόνο το δωδεκαήμερο αλλά ολόκληρος ο Δεκέμβρης και ο Γενάρης, θερμαίνουν την καρδιά και το νου κάθε ανθρώπου με συναισθήματα αγάπης, σεβασμού, αλληλεγγύης. Και παντού ηχούν μουσικές και τα παιδιά με τα τρίγωνα στα χέρια τραγουδούν:

♬ «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα,
πρώτη γιορτή του χρόνου…» ♬

Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το μαγικό ταξίδι και να «μελώσουμε» τις ψυχές μας με αγάπη!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Καλποδήμου Καλλιόπη ( Φιλόλογος- Θεατρολόγος)
Κουτρούλη Ράνια (Μουσικός) Κυπραίου Δήμητρα (Μουσικός)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ