Μια πολύ εύκολη συνταγή, για να απολαύσετε φανταστικά νηστίσιμα μπιφτέκια στο φούρνο. Τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, τα σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα και ζεστό ψωμί και τα απολαμβάνετε.
Υλικά συνταγής
2 μέτρια καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια φλάσκα μελιτζάνα
5 μανιτάρια
1 πιπεριά
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
αλάτι πιπέρι
3 κ.γ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα χεριών
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και κόβετε, με κοφτερό μαχαιράκι, σε μικρά κομματάκια 1/2 εκ., τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια και τη πιπεριά και τρίβετε στο τρίφτη τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τμηματικά τα λαχανικά, προσθέτοντας 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε κάθε παρτίδα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ανακατεύετε, τα μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε για λίγο να μισοκρυώσουν.
Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν απαιτείται προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λ για να αναμιχθούν οι γεύσεις και να παγώσει.
Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, αλείφετε τα χέρια σας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλά μπιφτέκια.
Τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, για 20-25 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών. Στο μέσον του ψησίματος τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα επίσημα εγκαίνια της κάβας μας, Periklis Winosophy, για να…
Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία Σαν σήμερα... 1789.... Κατά τη διάρκεια…
Μέχρι τον Απρίλιο του 2025, όλοι οι επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν…
Εγκαταστάθηκαν οι τρεις διμοιρίες της ΟΠΚΕ στη Νέα Κίο μετά από παραχώρηση χώρου του δήμου…
Ποιος φοβάται το σκοτάδι; Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (01/11) μάς προκαλεί να φωτίσουμε τις πιο…
Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή το Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η 1η…