Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνδριανός στον Πρόεδρο ΕΛΓΑ: "Να επισκεφθείτε με συνεργάτες σας τις πληγείσες καλλιέργειες...

Ανδριανός στον Πρόεδρο ΕΛΓΑ: “Να επισκεφθείτε με συνεργάτες σας τις πληγείσες καλλιέργειες κλημεντίνης στην Αργολίδα”

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπέ τονίζοντας την ανάγκη να επισκεφθεί με συνεργάτες του τις πληγείσες καλλιέργειες κλημεντίνης στην Αργολίδα για να ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων.

Στην επιστολή του ο κ. Ανδριανός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Μετά τη σημερινή συνάντηση που είχα με παραγωγούς της Αργολίδας σε εκεί επίσκεψή μου, διά της παρούσης, σας καλώ να επισκεφθείτε άμεσα με τους συνεργάτες σας τις περιοχές της Αργολίδας (Δρέπανο, Ασίνη, Ίρια, Λευκάκια, περιοχές Άργους και Επιδαύρου) όπου οι καλλιέργειες μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές λόγω καρπόπτωσης (υδαρούς κηλίδας) εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης στις 26, 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίου για να διαπιστώσετε προσωπικά την έκταση της ζημιάς, προκειμένου να εκκινηθεί η διαδικασία εκτίμησης της ζημιάς και αποζημίωσης των πληγέντων.

Άλλωστε ο Κανονισμός Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ (ΦΕΚ 1668 Β’/27-7-2011) προβλέπει την αποζημίωση από «υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις […] πτώση βροχής, η οποία λόγω έντασης και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και εποχής που συμβαίνει προκαλεί ζημιά στη φυτική παραγωγή».

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες η υδαρής κηλίδα δεν αντιμετωπίζεται και γι’ αυτό περιλαμβάνεται ρητά στον αντίστοιχο κατάλογο καλυπτόμενων προϊόντων και κινδύνων του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης Κύπρου”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ