Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΠαρουσίαση βιβλίου "Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού"

Παρουσίαση βιβλίου “Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού”

Το FOUGARO Le Café υποδέχεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. τη γνωστή δημοσιογράφο και καταξιωμένη food blogger Ελένη Ψυχούλη, για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, που θα διατίθενται στο χώρο της παρουσίασης.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 27520 47347 | [email protected]
___________________

Το Βιβλίο

Mέρες καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και στις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και στη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης. Όλες οι συνταγές μιας καθημερινής κουζίνας που μαγειρεύεται με τα πιο απλά υλικά, γρήγορα και εύκολα για να σου αφήσει το χρόνο να χαρείς τη θάλασσα και να την απολαύσεις γύρω από ένα τραπέζι που συνοψίζει τη χαρά της μεσογειακής ευδαιμονίας. Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αυγούστου, όπως το είδε ο φακός του φωτογράφου Μάρκου και όπως το σχεδίασε ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο-ιστορία μιας παρέας, που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και «τρώγεται» σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι.
Η συγγραφέας

Γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην École Normale του Παρισιού. Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και στις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι. Μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη. Το 1999 ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο «Πείνα του Symbol», ένθετου στην εφημερίδα Επενδυτής. Από κει και μετά, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά και ένθετα εφημερίδων σε θέματα γαστρονομίας, κυρίως. Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό Olive με ειδική στήλη για το εστιατόριο, από το πρώτο τεύχος της κυκλοφορίας του. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη, με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά» και το 2013 το δεύτερο βιβλίο της «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού».

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο σαββατοκυριακάτικο Μαγκαζίνο της ΝΕΤ με θέματα γαστρονομίας το 2005, στη ΝΕΤ και στον ΑΝΤ στη δεκαετία του ’90. Από τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάζει και επιμελείται την καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑÏ «Σεφ στον αέρα».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ