Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ.Μανιάτης: "κ.Γαβρόγλου, θα υλοποιήσετε τη δέσμευση για άμεση μετατροπή του ΣΕΚ Επιδαύρου...

Γ.Μανιάτης: “κ.Γαβρόγλου, θα υλοποιήσετε τη δέσμευση για άμεση μετατροπή του ΣΕΚ Επιδαύρου σε Δ.ΙΕΚ;”

Την άμεση μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ, όπως επανειλημμένα είχε δεσμευθεί η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, και την έναρξη των εγγραφών με τη νέα δομή τον Ιανουάριο του 2017, επαναφέρει ο Γιάννης Μανιάτης ως θέματα σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κ. Γαβρόγλου.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

με αφορμή την καθυστέρηση της έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας της μετατροπής ΣΕΚ Επιδαύρου σε Μεταγυμνασιακό ΙΕΚ, όπως κατά τη συζήτηση (18.07.2016) της υπ’ αριθμ. 1099/06.07.2016 επίκαιρης ερώτησής μου έχει δεσμευθεί ο π.Υφυπουργός, κ. Θ. Πελεγρίνης, σας καταθέτω την παρούσα ερώτηση μαζί με τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών της σχολής.

Η ΣΕΚ Επιδαύρου βάσει της υπ’ αριθμ. Κ1/141989 (ΦΕΚ Β’ 2004/15-9-2015) κοινής υπουργικής απόφασης έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε ΔΙΕΚ ενηλίκων με τη διατήρηση των ειδικοτήτων που έχει και να ξεκινήσει τη λειτουργία της ως ΙΕΚ από τον Ιανουάριο 2017 υποδεχόμενη εγγραφές με τη νέα δομή, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα κι εγώ κι η Διευθύντρια της σχολής το περασμένο διάστημα και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευθεί γι αυτό.

Οφείλω να σας επαναλάβω τη σημασία που έχει για τον τόπο μας, αλλά και τη χώρα η άμεση συνέχιση της λειτουργίας της σχολής, καθώς στη σχολή φοιτούν πάνω από 100 σπουδαστές από όλη την Ελλάδα με εκπαιδευτικό προσωπικό 23 ατόμων στις ειδικότητες της Λιθοξοΐας, της Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας, της Μελισσοκομίας και της Κοπτικής-Ραπτικής, και οι οποίοι με μεγάλη επιτυχία έχουν παράγει προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα των αντίστοιχων ιδιωτικών επιχειρήσεων και, μάλιστα, έχουν αποσπάσει υψηλές διακρίσεις σε σχετικούς διαγωνισμούς.

Η ΣΕΚ Επιδαύρου παρέχει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους που φοιτούν σε αυτήν να δημιουργήσουν για τη χώρα μας και αντίθετα να μην συνωστίζονται στα γκισέ του ΟΑΕΔ περιμένοντας επιδότηση ή κρατικές προκηρύξεις.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι τα άμεσα βήματα που θα ακολουθήσετε ώστε το ΔΙΕΚ Επιδαύρου να είναι έτοιμο να υποδεχθεί νέες εγγραφές με τη νέα δομή τον Ιανουάριο του 2017;»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ