Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕρώτηση Γ. Ανδριανού για τις αποζημιώσεις λόγω βροχοπτώσεων στα μανταρίνια “κλημεντίνες”

Ερώτηση Γ. Ανδριανού για τις αποζημιώσεις λόγω βροχοπτώσεων στα μανταρίνια “κλημεντίνες”

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας “κλημεντίνη” στην Αργολίδα από τον ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης εκτίμησης της ζημιάς και αποζημίωσης των παραγωγών μανταρινιών “κλημεντίνη” στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Οι πρόσφατες έντονες, διαρκείς βροχοπτώσεις στην Αργολίδα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας “κλημεντίνη”, καθώς ακολούθησε η πτώση μεγάλων ποσοτήτων του καρπού.

Κατόπιν αυτού καθίσταται επικτακτική η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι παραγωγοί, τις υποχρεώσεις που καλούνται να καταβάλλουν και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα εκκινηθούν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ως άνω ζημιών στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας “κλημεντίνη” στην Αργολίδα από τον ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν χωρίς καθυστερήσεις”.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ