Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΔωρεάν πτήσεις θα μεταφέρουν μαθητές από την Κρήτη

Δωρεάν πτήσεις θα μεταφέρουν μαθητές από την Κρήτη

Άμεση λύση υπήρξε στο πρόβλημα των μαθητών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Κρήτη κατόπιν παρεμβάσεων του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκου, ενώ υπήρξε στενή συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών στις εστίες τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, υπεγράφη από τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών στις πτήσεις που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις εστίες τους, ενώ έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί.

Η μεταφορά θα γίνει με διαδοχικές πτήσεις των τριών ελληνικών αεροπορικών Aegean, Αstra και Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” .
Ειδικότερα: Η εταιρεία Aegean θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1.000 άτομα. Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12.00 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα και θα συνεχιστούν με άλλα αεροσκάφη.

Η εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.
Επίσης, η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. Η πρώτη πτήση της εταιρίας έγινε στις 10.00 το πρωί από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00 μ.μ., 14:10 μ.μ., 16:00 μ.μ. και 21:20 μ.μ.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ