Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚαλαμάτα: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Καλαμάτα: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Μέσα στην εβδομάδα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαμάτας, θα αποφασίσει για τη μελέτη που αφορά στη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα. Η δημοτική αρχή επιμένει πως η συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός περιοχής Natura, ως στρατιωτικό πεδίο βολής βρίσκεται και εκτός περιοχής ΓΠΣ και ως εκ τούτου είναι η καταλληλότερη περιοχή για την ανάπτυξη του σταθμού. Στους σχεδιασμούς αυτούς όμως αντιδρουν έντονα κάτοικοι και ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής καθώς και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Μάλιστα ο επκεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης, επιμένει ότι ο σταθμός μεταφόρτωσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει στο Νέδοντα, τονίζοντας ότι η παράταξή του θα αντιδράσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής καθώς πρόκειται για περιβαλλοντική αυθαιρεσία και ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο τους περίοικους. Ο κ.Μάκαρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατήγγειλε επίσης πως η δημοτική αρχή παραποιεί την αλήθεια μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως χωροθέτηση του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο πεδίο βολής του Νέδοντα αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιανουάριο. Ολόκληρη η αλήθεια, συνέχισε ο κ. Μάκαρης, είναι ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι όροι για τη μίσθωση του χώρου στο περιβαλλοντικό πάρκο από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας υπερψηφίστηκαν μόνο από την πλειοψηφία και καταψηφίστηκαν σχεδόν από το σύνολο των μειοψηφιών. Ο ίδιος μάλιστα, είπε ακόμα, τοποθετήθηκε αναλυτικά για την ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός και μια τεχνοκρατική μελέτη για τους σταθμούς μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στην Καλαμάτα, με αξιολόγηση περιβαλλοντικών, γεωλογικών και άλλων κριτηρίων, καθώς και του κριτηρίου της κεντροβαρικότητας, διαδικασία την οποία έχουν ακολουθήσει άλλοι Δήμοι.

Τέλος ο κ. Μάκαρης υποστήριξε ότι «η δημοτική αρχή σκόπιμα παίζει παιχνίδια με το θέμα της χωροθέτησης των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπως ακριβώς κάνει και με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την συντήρηση της μεγάλης περιβαλλοντικής πληγής που λέγεται Μαραθόλακκα».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ