Ώρα για χειμωνιάτικες μαρμελάδες: Μαρμελάδα μανταρίνι

0
112
- Advertisement -

Αυτή η μαρμελάδα μανταρίνι θα μπορούσε να μοιάζει και σαν ένα ντελικάτο γλυκό του κουταλιού, οτι είναι ιδανικό για να αρωματίζεις γλυκίσματα και πως τώρα που έρχονται Χριστούγεννα θα το αγαπήσεις λίγο περισσότερο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 6 ώρες

Χρόνος Μαγειρέματος: 45′

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 750 gr.
Υλικά

500 gr. μανταρίνια
50 gr. φλούδες μανταρινιού
450 gr. ζάχαρη
1 λοβό φυσικής βανίλιας
Φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Επιλέγουμε φρέσκα και σφιχτά μανταρίνια εποχής. Τα πλένουμε σχολαστικά χωρίς να τα καθαρίσουμε ή να ξύσουμε τη φλούδα τους.

Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στην μέση, οριζόντια, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια (ανάλογα την ποικιλία).
Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να τα καλύψουμε και τα βράζουμε για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε τα φρούτα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε για 4-6 ώρες αλλάζοντας τους το νερό, ώστε να ξεπρικρίσουν.

Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις φλούδες του μανταρινιού ψιλοκομμένες.

Βράζουμε σε κανονική φωτιά για 15 λεπτά, θα βγούν όλα τα υγρά που έχει απορροφήσει το φρούτο και στην συνέχεια, επιπλέον θα προσθέσουμε 150 ml. νερό θα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια, την οποία χαράζουμε κατά μήκος.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ελέγχουμε αν επαρκούν τα υγρά, βράζουμε περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να αρχίσει να κοχλάζει, τέλος πριν αποσύρουμε προσθέτουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού.

Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα (εδώ θα διαβάσεις για την αποστείρωση τους), διατηρείται και εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μείγμα εσπεριδοειδών φρούτων.
– Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκάλι ή ένα αφρώδες λευκό κρασί.
– Γλυκάνισος, κανέλα, κάρδαμο είναι μπαχαρικά που θα ταιριάξουν με την μαρμελάδα!

 
http://www.huffingtonpost.gr/